Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


smetnje zanašanja


Autor Poruka

ivana

06.03.2005. 19:12

poštovani,


Prije 10 godina imala sam neuronitis n. vestibularis. Smetnje su trajale 2 godine i povukle se uz terapiju Urutalom, Torecanom, i vitaminom B.

Prije mjesec dana zbog smetnje zanašanja u lijevo, gubitka ravnoteže, i jedne atake kada sam izgubila tlo pod nogama i srusila se ali bez gubitka svijesti zavrsila sam na odjelu neurologije, gdje sam boravila dva tjedna. Napravili su mi CT, MR mozga, EMG, EMP, EEG, DUPLEX COLOR DOPLER KAROTIDA, DUPLEX COLOR DOPLER VERTEBRALNIH ARTERIJA i svi nalazi su bili potpuno uredni.

Uputili su me audiologu koji je postavio dg Hypoacusis perceptiva l.sin,tinnitus auris l.sin i Dystonia vestibularis i u terapiji mi preporucio vit A i B complex.

Medjutim moj je problem sto moje tegobe i dalje traju, vrtoglavice su prisutne, zanasanje u lijevo i dalje, osobito dok stojim na mjestu ili vozim auto.
Sve to pokusavam negirati i normalno raditi i funkcionirati medjutim nekad je tako intenzivno da moram odmah leci.
imam 30g i dosta naporan posao.
Da li mozete preporuciti neku terapiju?
puno hvala

prof. dr. Željko Bumber

07.03.2005. 09:11

Uz postojanje ovakve kliničke slike ne zadovoljavaju me "normalni nalazi". Zanima me uzrok. Jeste li učinili audiometriju moždanog debla
i supraliminarne testove ,kraniokorporografiju? Trebaju mi nalazi Audiološkog centra na Šalati. Molim učiniti osnovne testove masnoća
i očno dno. Šećer?

ivana

07.03.2005. 19:05

poštovani prof,

Buduci da nisam iz Zagreba pretrage koje vi navodite nisu mi učinjene.
uzrok smetn, nije otkriven i otpustili su me kao sindrom kronicnog umora, kolesterol mi je 4.5, trigleceridi 1.9, šečer 4.5, a pregledali su mi i ocno dno. Da li se mogu naručiti na navedene pretrage u Zagrebu.
Puno hvala na odgovoru

prof. dr. Željko Bumber

08.03.2005. 07:45

Nazovite 4552-333/ 259

jelena

18.05.2005. 22:09

Poštovani doktore!Nedavno sam bila na liječničkom za posao i otkriveno mi je da na desno uho slabije čujem nego na lijevo..po tome nisam prošla liječnički i odmah su me poslali na daljnje kontrole gdje mi je postavljena diagnoza HYPOACUSIS PERCEPTIVA LAT DEX.Zapravo konkretno mi nisu objasnili o čemu se radi i što mogu očekivati s takvom diagnozom..terapiju također nisam dobila..Čujem dobro,nemam vrtoglavice niti zanašanja.Audiološki nalaz pokazao je 35-35-20-35db.Nikad nisam padala u nesvijest,niti sam imala potres mozga.
Možete li mi reći o čemu se tu radi i čega je to posljedica?