Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


sluznica usta


Autor Poruka

kristina

11.05.2005. 09:03

Poštovani,

Prije cca 2 dana u ustima sam, na unutarnjoj strani desnog obraza, primjetila da mi je sluznica malo hrapava. Pogledala sam s ogledalom i ustanovila nekupine sitnih bijelih prištića (izgledaju kao začepljene lojne žlijezde - to već imam po usnama). Jučer me, međutim počelo boliti i na toj strani usne šupljine, kad bi prošla prstom, imala sam osjećaj da mi se skida gornji sloj kože, a na prstu bi ostalo malo nečeg bijelog. Danas ujutro, kod pranja zubi, na par mjesta mi se doslovno skinula koža s unutarnje strane usta (sve na desnoj strani, lijeva strana je potpuno normalna, kao i inače), i otvorilo se par ranica. Trenutačno osjećam nelagodu.

Napominjem da cijelu zimu imam bijele naslage po jeziku, bila sam na pregledu kod otorinolaringologa, koji je posumnjao na GERB i rekao da bi naslage na jeziku mogle biti znak te bolesti. Bolest je kasnije dijagnosticirana gastroskopijom, kojom su ustanovljene i promjene na jednjaku.

Već više od mjesec dana pijem lijek Lanzul, radi kroničnog gastritisa i GERB-a II stupnja. Da li je moguće da su te promjene nastale zbog uzimanja lijekova?

I kako da oporavim sluznicu? Ili su potrebne nekakve dodatne pretrage.

Zahvaljujem na odgovoru

prof. dr. Željko Bumber

17.05.2005. 09:33

Moguće je . Javite se na pregled u maksilofacijalnu amb. i dermatologu.