Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Streptococcus pyogenes


Autor Poruka

Ines

19.06.2006. 16:28

Poštovani,
mom 7 godišnjem sinu obrisak ždrijela pokazuje da ima strep. pyog. bakteriju, a obrisak nosa da ima moraxella catarrhalis.Već puna 4 dana pije sirup Silapen 1000 ( 3 puta po 1 punu žlicu). Inače se više ne tuži u bolove u grlu, uredno jede, spava , ali s obzirom da smo nalaze tek dobili danas tada smo i saznali da je 4 dana trebao biti u izolaciji dok je on za to vrijeme tj. čim ga je sutradan prestalo grlo boljeti normalno se igrao sa djecom i izlazio van.
Problem je sad što mu najbolji prijatelj sutra slavi rođendan a mi njegovi roditelji nismo sigurni šta da radimo da ga pustimo na proslavu jer su već 4 dana prošla ili ne. Da li da ga držimo u izolaciji i koliko dugo? Također svi članovi obitelji su se podvrgnuli testiranju danas pa nas interesira koliko je uspješno lječene navedene bakterije i na koje siptome moramo posebno obratiti pažnju i kako se uopće čovjek zarazi sa strept. pyog.?

Molimo brz odgovor.

Pozdrav i hvala.

prof. dr. Željko Bumber

20.06.2006. 09:26

u vrijeme kad sam ja bio dijete, a to je bilo, na žalost, davno, ležali smo u postelji i po sedam dana uz izlete samo po kući (wc najdalje). Prema tome mirovanje i nikakvi pretjerani kontakti s djecom. Postoji obaveza kontrole brisa i AST nalaza.

Ines

21.06.2006. 11:38

Štoje AST nalaz?

prof. dr. Željko Bumber

23.06.2006. 10:04

u slobodnoj interpretaciji titar antitijela na streptokok /vrijednosti do 200 smatraju se normalnima/. Ali ne bi bilo loše da neke podatke i sami potražite na internetu.