Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Subglotički laringitis


Autor Poruka

Margareta

05.02.2007. 16:19

Moja curica ima 22 mjeseca i već je dva puta bila hospitalizirana zbog subglotičkog laringitisa. Zanima me kako možemo spriječiti laringitis. Imamo doma i inhalator i ovlaživač zraka. Inhalator koristimo ćim počne šmrcati ili kašljati ili biti promukla. Također ćim promukne dajemo joj sirup zyrtec. Mislim da smo dva puta uspjeli spriječiti laringitis, ali ovaj zadnji koji je bio došao je bez ijednog znaka. Samo se probudila s kašljem i temperaturom koja se predvečer povisila do 39,9 i počela teško disati. Popodne smo bili kod doktora i dobila je antibiotik jer je i grlo bilo upaljeno, a navečer smo završili na hitnog jer je počinjala hvatati zrak. Danas su je otpustili i strašno se bojim da se ne počne gušiti po noći ili jednostavno prestane disati. Zaniima me kako joj možemo pomoći kako izliječiti laringitis da se više ne razboljeva od njega.
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru

Prof. dr. sc. Željko Bumber, dr. med.

06.02.2007. 10:50

Najuži dio grkljana u djeteta je baš područje ispod glasnica (subglotidno) i već najmanje suženje može stvarati takve simptome. Sve što radite zadovoljava - vlažnost u prostoru (evaporizatore), ne visoka temperatura (20, 21). Tijekom curenja iz nosa ukapavati nos vazokonstriktornom otopinom.