Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Submukozna rekonstrukcija nosnog septuma?


Autor Poruka

pprince

28.02.2013. 22:35

Postovani,

Imam jedno pitanje. Nedavno sam bio na ORL pregledu gdje mi je utvrdjeno "deformatio septi nasi et pyramidis nasalis" i indiciran je "operativni zahvat s+p" (dogovorena je funcionalna operacija s estetskom komponentom).

Danas sam dobio potvrdu termina za zahvat "submukozna operacija nosnog septuma, sifra postupka 52140". Zanima me da li taj zahvat ukljucuje estetsku komponentu, odnosno korekciju izgleda nosa?

Molim za brzi odgovor kako bih eventualno mogao kontaktirati KBC Rebro ukoliko je doslo do pogreske. Takodjer, ne znam jeste li upoznati s procedurama na Rebru - zanima me kada se dogovara estetski dio, odnosno moje zelje prije operacije? Tokom pregleda ta tema nije povucena pa pretpostavljam da se to dogovara neposredno prije operacije s kirurgom(?)

Unaprijed zahvaljujem!

pprince

04.03.2013. 09:50

Postovani, zna li itko odgovor na moje pitanje?

Pozdrav

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

13.03.2013. 14:25

Poštovani, zahvat submukozne rekonstrukcije nosnog septuma podrazumijeva rad isključivo na nosnoj pregradi, bez korekcije nosne piramide. HZZO, kao ugovaratelj osiguranja ne priznaje troškove liječenja ukoliko se radi o estetskoj operaciji i kirurzi takve zahvate ne bi smjeli izvoditi ukoliko pacijent ne podmiri troškove, ali svakodnevna praksa pokazuje da se radi o svojevrsnoj sivoj zoni kirurgije.