Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


temperatura i op


Autor Poruka

ako

17.04.2005. 20:20

stovani dr! 14.4 nasem sinu 7 g. uradena je op sva tri krajnika .Sve je proteklo bez komplikacija.Uvecer je imao povecanu temperaturu.Reklisu da je razlog to sto ne pije dovoljno.Tmperaturu je imao i sledece veceri (38,5).Sinoc je bio u redu a danas se tem. opet povecala.Cijelo vrijeme pije lijek protiv bola i tem. znaci uvijek je pod njegovim dejstvom.Zanima me koliku to kolicinu dijete mora popiti dnevno ili mozda moze biti neki dr. razlog.I jos nesto sledeci dan poslije op iz nosa je imao zuti iscjedak .Jeli to normalno .Poslije je to slinjenje prestalo ali jos uvijek mu se skupljaju zute grudvice u nozdrvama.Koliko dugo se takva temperatura moze tolerisati ako je to ok? (da napomenem danas je tem. bila 37,5)

prof. dr. Željko Bumber

18.04.2005. 07:46

U pravili poslije operacije gotovo uvijek 37,4 37,6 i sl. Više temperature treba procijeniti operater. Gnoj u nosu iziskuje antibiotik.
Temperatura 37,5 se može tolerirati.