Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


uho


Autor Poruka

sanja

02.03.2005. 07:11

Štovani doktore,
moja djevojčica od 4 godine jeć drugi put ovaj mjesec ima upalu lijevog uha. Sve ide dosta brzo. Prvi put u životu je dobila upalu uha 12.02. Po noći joj se začepio nos i nije mogla lijepo disati i ujutro se počela žaliti da je boli uho. Na pregledu kod doktora sve ostalo joj je bilo u redu, nego je imala početak upale lijevog bubnjića i dobila Klavocin 2puta na dan po jednu žlicu 5 dana. Nije imala temperaturu, nego joj je nos stalno bio pun a ništa nije mogla ispuhati. Sada opet ista priča, po noći začepljen nos i ujutro bol u uhu, i dijagnoza opet početak upale lijevog bubnjića uha i dobila je Zenit 2puta 2 žlice na dan 7 dana.
Mene sada zabrinjava ta druga upala uha u mjesec dana, stoga što nikad do sada nije imala upale uha, a prehlade ima često od 9 mjeseca budući da je u vrtiću od ove godine. Međutim uvjek joj je kad je bila prehlađena curio nos i ona je ispuhavala nos i sve je bilo u redu (prolazilo je bez antibiotika). Sada kao da ima pun nos a nema šta ispuhati. Molim Vas za savjet, kakvu kontrolu treba napraviti, kako da eventualno spriječimo drugi put upalu uha.
Oprostite na opširnosti.
Srdačno Vas pozdravljam i unaprijed zahvaljujem na Vašem odgovoru.

prof. dr. Željko Bumber

03.03.2005. 10:04

Kontakt sa novom "bakteriološkom " sredinom nosi nove probleme.
Učiniti bris nosa i ždrijela. Pregled kod otorinolaringologa zbog treće tonzile. Vlaženje zraka u kući kako bi se izbjeglo presušivanje sekreta u nosu .