Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


upala grla + svrbež(osip)


Autor Poruka

gordana3107

29.01.2013. 18:00

Pozdrav, moja kcer ima 20 godina u petak ju je pocelo boliti grlo, otezano gutanje sa zuto-bijelim gnojnim naslagama .Zvali smo doktoricu ,prepisala joj je Silapen 15000000 i.j. tablete ( svakih 8sati jednu) .Prije pocetka primjene tableta pojavio joj se svrbez na prsima i trbuhu a nakon tableta i jace .Crvene sitne tocke nakon cohanja po njima nabubre lagano i jace pocrvene .Najvise ju svrbi na pregibima ,laktovi iza koljena ,pazuh te na bedrima i guzi . Jeli moguce da je u pitanju šarlah? Mladi brat (7godina) prebolio prosle godine za ljeto ili je u pitanju nekakva alergijska reakcija na lijek ?ali s obzirom da je svrbez bio lakse prisutan i prije lijeka . Meni su se takoder javile crvene tocke velicine kao da mi je neko cik od cigarete gasio na meni , ne svrbi niti imam temperaturu. Zahvlajujem unaprijed na Vasem vremenu

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

27.02.2013. 14:30

Poštovana, ukoliko se svrbež pojavio prije uzimanja antibiotske terapije, tada logički nema veze sa antibiotikom. Šarlah je veoma rijedak u dobi od 20 godina, i malo vjerovatan; manifestira se grloboljom, visokom temperaturom i finim crvenim granuliranim osipom pregiba kože vrata, pazuha i prepona koji se širi na ostale dijelove tijela. Liječi se antibiotikom koji Vaša kćer već uzima. Osip nije rijedak kao nuspojava visoke temperature,virusnih ili bakterijskih bolesti, alergije itd.