Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Upale grla jednom mjesecno ili cesce


Autor Poruka

smeg

14.10.2009. 19:55

Postovanje,

ovako imam upale grla jednom mjesecno i to ako pazim koliko su hladna pica i pijem puno cajeva.
Ako popijem nesto ta nije na sobnoj temperaturi par sati kasnije grlo za vec polako poceti peckati. Uglavnom to strasno iritira!

I to me stvarno iritiralo, pa sam otisao kod doktora (naravno dobio par tura antibiotika) i poslao me onda kasnije kada nije pomagalo na bris grla koji naravno NISTA nije pokazao, sve cisto i nema nikakvih bakterija.
Uz to dosta cesto znam i smrcati i nekada mi krv malo zna curiti iz nosa, ako to sta pomaze da se neka dijagnoza uspustavi.

Sutra idem po uputnicu za otorinolaringologa, nadam se da me se nece naruciti ona za 3 mjeseca. Ima netko neku preporuku di da se ode u okolici Zagreba? Koja bolnica? Ili mozda bolje neki privatnik?

Uglavnom, malo guglajuci svi simptomi upucuju na to da bi mandule trebalo vaditi van, ali gledajuci malo u ogledalo, onda izgledaju normalno (ali posto nisam doktor i nemam veze sa medicinom nemam pojma zapravo), ali mozda i nisu.

Ima netko neki savjet? Prijedolg? Rijeci utjehe?
Vise me to iritira da svako malo imam upale grla, nije da sam bolestan, ali to grlo stalno i stalno pece, pa je tesko jesti, spavati i tako!

Hvala unaprijed!

Domagoj Parazajder, dr. med.

28.10.2009. 21:15

Svakako učinite pregled orl-oga (svi su upućeni u ovaj problem, koji je jedan od najčešćih zbog kojih se ljudi javljaju na pregled). Ovisno o tijeku bolesti/simptomatologiji, lokalnom nalazu, te eventualnim drugim uzrocima smetnji, preporučuje se i daljnja obrada ili terapija; tonzilektmoija (vađenje mandula) ne rješava sve probleme sa ždrijelom, odnosno postoje dosta precizne indikacije za zahvatom (i protiv njega, odnosno drugim načinima liječenja). Lijep pozdrav i sretno!