Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


vibriranje u uhu


Autor Poruka

vanja

29.09.2005. 09:21

Poštovani!

Imam 32 godine, prije par tjedana osjetila sam cudan osjecaj u oba uha. Svaki put kad sam legla na bilo koju stranu u tom uhu sam imala osjecaj kao da mi nesto hoda ili kao da mi je nesto uslo u uho. Bolova nije bilo, a javljala su se i kratke vibracije u uhu - osjecaj zvuka kao da mi je kraj uha prosao bumbar. Otisla sam liječniku (opće medicine) pregledom desnog uha doktorica je primijetila "nesto" u uhu, nakon cega mi ga je isprala i kako je uocila izbocen bubnjic prepisala dexametazon kapi. To sam koristila 3-4 dana nakon čega su simptomi prestali. Sad mi se ponovno isto dogadja. Uglavnom kad legnem opet isti osjecaj kao da se nesto miče u uhu i povremeno kratke vibracije pokraj uha ili u uhu (ne mogu tocno odrediti)... Napomenula bih samo da sam prije 2 godine radi nekih drugih problema radila kompletnu audiološku obradu (timpanometriju, audiometriju i pregled za ravnotežu) gdje su nalazi bili potpuno u redu. Inače sam zdrava, nikad imala problema sa uhom, radim i zivim u normalnim uvjetima te nisam izložena buci. Molim vas da mi odgovorite kakve su to pojave i s čim je to u vezi. Puno hvala na odgovoru. Pozdrav!

prof. dr. Željko Bumber

30.09.2005. 09:06

Senzacije koje imate mogu biti posljedica kontrakcija dva mišića u srednjem uhu /tensor tympani -vjerojatnije, stapedius -manje vjerojatno/. Preosjetljivost živca koji opskrbljuje lice može datiovaj fenomen.
Ovo što objašnjavam mora biti označeno kao najvjerojatnije.
Te "fine" promjene teško je dokazati mjerenjima.
Za svakislučaj ponovite tijekom godine timpanometriju.