Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


zujanje


Autor Poruka

dolores

05.01.2005. 09:01

Cijenjeni prof.Bumber,

Moja dijagnoza je hypoacusis perceptiva bilat.skotom na 4000Hz do 50 dB, a do kojeg je došlo nakon dužeg uzimanje jednog lijeka koji mi je uzrokovao povremena zujanja u ušima, a koja su objašnjavanja padom tlaka koji isti lijek uzrokuje. Međutim, u travnju je došlo i do hypotonio labyrinthi blat., a ja sam upravo tada išla zubaru i nakon toga je zujanje postalo stalno (nakon brušenja zuba) te sam uzimala terapju Betaserc tbl. 6 mjeseci (imam 39 godina, gore spomenuti lijek više ne uzimam). Mogu reći da je sada zujanje manje ili sam se možda navikla u odnosu na početna 3 mjeseca, nisam više pod terapijom Betaserca, svi nalazi koji se odnose na tlak, krvotok, cirkulaciju,masnoće i sl. su uredni. Profesore, mene birne što će se dogoditi ako odem kod zubara? Postoji li ikakva zaštita za uši od brusilice? Možete li mi dati kakav savijet?

prof. dr. Željko Bumber

06.01.2005. 18:05

Vjrujem prije da se radi o koincidenciji no uzmimo da je dogadjaj moguć: stavite čepove za uši koje možete naći u apoteci. Vibracije koje uzrokuje brusilica takodjer su moguće no brzina motora je dosta visoka i te je prethopdno zanemarivo. Moguće je da ste čistili zubni kamenac,u tom slučaju brzina motora je nešto manja i vibracije se mogu prenijeti na unutrašnje uho.

vesna

28.02.2005. 19:26

Poštovani doktore,
operirana sam 14.12.2004. godine, dijagnoza gore navedena, operacija :stapedoktomija. Operacija je uspjela, sluh mi se poboljšao. Medjutim, vrtoglavice još uvijek traju. Kad sam umorna jače su i ponekad me boli glava. Najjače su kod promjene položaja i naglih pokreta.
Molim Vas recite mi prema vašim iskustvima koliko dugo mogu trajati te vrtoglavice? Bojim se da mi ne ostanu trajno.
Postoje li kakve vježbe?
Sada hodam ravno i mogu voziti auto, medjutim ne mogu čitati ni gledati TV. Da li da forsiram čitanje ili baš obratno??? Da li da odem okulisti???? Da li smijem raditi na kompjuteru (ti mi je profesija).
Hvala i srdačan pozdrav.