Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6653 | Broj poruka: 26469

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Djetetov govor


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ja1999

14.08.2024. 12:40

Poštovani,

Lijepo molim vaše mišljenje,

imam dijete od 2 godine i 9 mjeseci, 3 dijete u obitelji. Ono što me brine je njegov govor, odnosno on priča i objašnjava otkad se probudi, međutim mi ga ne razumjemo ništa. Kad se skocentrira i imenuje stvari ili pojave onda je govor razumljiviji(padic-pasić, utak je ručak, morat padit-moraš pazit, di e uka-Gdje je Luka). Na pitanja odgovara sa da i ne. Kad nešto želi a ne zna imenovati vuče me za ruku, stvar pokazuje prstom i kaže to. Ako mu ja kažem da mu neću dati što želi(kad mu nije na dohvat ruke) dok mi to ne kaže, onda donese stolicu pa se popenje na nju i dohvati što želi.
Iako shvacam da je svako dijete individualno, ipak moram primijetiti da su dvoje starije djece te dobi imali daleko veći fond riječi i govor je bio razumljiv.

Pedijatrica je samo kratko rekla da je dijete zdravo, kontakt uredan i da dijeca znaju skroz lijepo propričati sa 3 godine.

Ali ja bih svakako voljela čuti i vaše mišljenje,(da li da ga odvedemo kod logopeda/psihologa na procjenu ) 3 godina mu se bliži a njegovi monolozi su nama i dalje nerazumljivi.

Unaprijed zahvaljujem,

Lp

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

15.08.2024. 20:15

Mislim da se treba konzultirati logoped a prethodno bi bilo dobro napraviti ispitivanje sluha.