Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Alergija


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Mblaz590

16.02.2018. 00:55

Postovani..prije nepunih godinu dana kada bi uzeo tabletu protiv bolava pdobio bih osip i naticala mi je gornja usna. Radio sam test krvi i ukupni ige je 881 kU/l.Testirali su me na paracetamol, ibuprofen i metamizol i nemam alergiju na te lijekove ..ali ako koji od njih uzmem kada me zaboli glava,sav se ospem po rukama,celu i nogama. Na koji nacim saznati na sto sam alergican,jer lijecnik kaze da lijekovi imaju puno supstanci na koje bi se trebao testirati..pa me setaju od lijecnika do lijecnika. Jeli moguce uraditi takav test u Zagrebu i koliko kosta? Hvala lijepa. Da jos napomenem,do tada sam uvijek bez problema mogao uzimati bilo koji lijek i nisam imao nikakvih problema.

Darko Richter, dr. med.

17.02.2018. 20:45

Imate preosjetljivost ne nesteroidne analgoantipiretike, koji nisu IgE-posredovane alergije. Moguće je da imate neke latentne alergije unutar vrlo visokog ukupnog IgE (koje treba istražiti alergološkom obradom najprije standardnih aeroi i nutritivnih alergena), a da nesteroidni analgoantipiretici tu budu zadnji okidači.
Morate otići da nekog običnog alergologa, koji će vam reći stvari kako stoje.