Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Izostanak mjesečnice nakon prestanka uzimanja pilula


Autor Poruka

71ana93

21.01.2011. 00:05

Poštovana doktorice, pila sam kontracepcijske pilule Yaz godinu dana, od studenog 2009 do studenog 2010. U studenom 2010, na drugi dan mjesečnice prestala sam piti pilule. Sljedeću sam mjesečnicu dobila normalno 28 dana nakon toga. Međutim, ova druga mjesečnica koja je trebala doći nakon prve kasni 4 dana. Pri zadnjem odnosu koristila sam prezervativ i činilo se da je sve u redu.

Znam da je nakon konzumiranja pilula tijelu potrebno vremena da se vrati na staro, međutim, buni me to što je prva mjesečnica nakon prestanka uzimanja pilula došla na vrijeme, a sljedeća nije. Očekujem Vaš odgovor, unaprijed hvala.

Natalija Beljo, dr. med.

21.01.2011. 21:05

Tako to ide prve dvije nakon prestanka dođu na vrijeme , a onda sljedeće kasne. Tako da nemorate brinuti ( ako ne sumnjate na trudnoću).

sanja21

27.12.2015. 02:45

Poštovani, radi povećanog broja trombocita, morala sam prestati uzimati estal pilule.
Na zadnju tabletu imala sam nezaštićeni spolni odnos, nakon toga je mjesečnica došla normalno, ali sam ja prestala uzimati pilule..
Nakon cca 35 dana od zadnje popijene tablete, imala sam samo probojno krvarenje koje je trajalo jedan dan. Točno 14 dana nakon toga, također sam imala samo probojno krvarenje koje je isto trajalo 1 dan. Od toga zadnje krvarenja do danas imam samo gusti iscjedak koji je ponekad bijele, a ponekad žućkaste boje..
Zanima me da li je potrebno da što prije odem na pregled ili da pričekam još i vidim hoće li se prirodno stvari promijeniti?!
Odnose nisam imala u cijelom ovom razdoblju, pa pretpostavljam da je trudnoća isključena!?
Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.12.2015. 11:45

Pričekajte menstruaciju pa ako se iste smetnje ponovo jave u idućem ciklusu javite se svom ginekologu.