Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Bol u uhu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

natalinatali

21.03.2024. 15:00

Poštovani doktore, dijete 5 god se par puta požalilo da ga boli uho, nema temp ili zacepljen nos, najprije da ga zabolilo jer su svi vikali a da tako boli tetu od bucne djece, pa kad je stucalo, po noći se probudi da boli i da neće ići u vrtić... kad upitam cas boli cas ne.. Prije 20ak dana bilo prehlađeno i koristili smo maxitrol, pa sam ipak odvela pedijatru kaže sve uredno... sada ja jedino povezujem da je možda ostala voda u uhu nakon kupanja pa osjeća neku nelagodu, jer se počeo zalit nakon toga, a kako je trenutno u fazi nevoljko odlaska u vrtić nisam sigurna jel to koristi kao izgovor.. sad ja nakob pregkeda gotovo sigurna da je ok a opet me kopka što ako nešto je, a da to zanemarujem...puno hvala na vašem odgovoru veliki pozdrav

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

22.03.2024. 12:35

Voda koja zaostane u uhu neće uzrokovati bol. Prema svemu nema znakova upale niti nečeg skrivenog što bi vas trebalo brinuti. U komunikaciji s djetetom nemojte pridavati važnost njegovim iskazima, no promatrajte njegovo ponašanje. Možete i dati "lijek protiv bolova" (a zapravo dajte vitaminski sirup) i promatrajte učinak. Svakako nije uputno postavljati pitanje da li ga boli - dobit ćete zasigurno pozitivan odgovor i veću razinu nespokoja.

natalinatali

22.03.2024. 15:15

Poštovani doktore, neizmjerno sam Vam zahvalna na ovom i svim drugim stručnim odgovorima i savjetima, te vremenu koje izdvajate za nas roditelje.
Veliki pozdrav!