Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

yasmin

Autor Poruka

05.09.2009. 08:20

Da tablete sam pila redovito, ali sam postavila to pitanje jer u upustivma pise da ako je odnos bio prije u roku sedam dana od zaboravljene tablete u prvom tjednu da je moguca trudnoca, a da smo u sedam dana pauze zasticeni, pa me to malo zbunilo happy Koliko sam shvatila da zaboravljenu ili "zaboravljenu" tabletu (kao u mom slucaju) treba popiti odmah cim se sjetite ali ja sam nastavila piti redovito kao inace . Znaci ne mogu ostati trudna ako se odnos dogodio tri dana prije zaboravljene odnosno povracene tablete (sat vremena nakon uzimanja) u prvom tjednu!?
HVALA!!!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

06.09.2009. 04:05

Bez brige, znam šta piše u uputstvima. Ne možete ostati trudni tako.

mainar22

06.09.2009. 04:05

pijem jasmin vec 1 i 8 mjeseci.zaboravila sam popiti jednu pilulu u prvom tjednu,prije toga sam imala odnose. popila sam jednu pilulu logesta kao pilulu za kutro poslije,nakon toga sam vidjela na internetu da ako redovito pijem tablete ne bih smjela uzimati pilule za jutro poslje. sto sada da radim?da uzmem jos logesta nakon 12 h ili ne?i ako ne uzmem logest hoce li mi se poremetiti ciklus ako nastavim pitij yasmin?

06.09.2009. 13:20

Nastavite redovno piti Yasmin, i ubuduće nemojte miješati kontraceptive.

mainar22

06.09.2009. 17:25

hvala na odgovoru.samo me zanima da li sada pravim pauzu od 7 ili 6 dana, buduci da cu s tim logestom koji sam popila popiti 22 pilule a ne 21 kao inace?

07.09.2009. 00:50

Potpuno svejedno, kako želite.

pennywise

07.09.2009. 00:50

Poštovana doktorice!

Zbog učestalih upala bubrega trebala bih na intravensku urografiju, da li smeta ako pijem yasmin tablete?

07.09.2009. 10:50

Ne smeta.

marty

07.09.2009. 12:05

Poštovana doktorice, imam jedno pitanje. Naime, jučer sam nakon popijene tablete dobila proljev unutar dva sata. Kao što je i pravilo, odmah sam popila drugu tabletu. Čitala sam ono što ste predlagali ''Obavezno pročitati'' gdje stoji da nema veze što što će ciklus biti kraći, odnosno što će trajati 20 dana. No, s obzirom da yasmin pijem skoro dvije godine, naviknula sam se da novu kutiju započnem piti u četvrtak, da završim s kutijom u srijedu, te da uvijek dobijem menstruaciju u nedjelju. Sad mene zanima, hoće li biti problem ako ja ipak tu zadnju, u mome slučaju 22. tabletu popijem na predviđeni dan, jer mi prijateljica ima skoro pola neiskorištene kutije, jer ih je naglo stala piti, pa bih uzela jednu od nje?

lolita23

07.09.2009. 18:45

poštovanje..

Ovako .. zadnju pilulu (yasmin) sam popila 5.9 i menstruacija bi mi trebala doći 8.9,sada bi me zanimalo dali mogu stupit u spolni odnos prije te menstruacije bez zaštite a da ne dođe do trudnoće? znači, dali pilule još imaju učinka

08.09.2009. 01:00

Marty - možete tako, nikakvih problema neće biti.
Lolita - pročitajte temu Obavezno pročitati

lolita23

08.09.2009. 10:30

znači neće ništa bit.... hvala

mix

09.09.2009. 16:20

Pozdrav dr.
Zanima me vaše mišljene,koristim yasmin 7mj.,tablete sam koristila redovito i uvijek u isto vrijeme,naime u prošlom pakiranju mi se dogodilo da sam zaboravila uzet tabletu 14-i dan,sjetila sam se nakon 24h i uzela 2.... nastavila sam pit tablete do kraja pakiranja.... Napravila sam pauzu i menstruaciju sam dobila redovito... i nakon pauze sam počela dalje uobičajno koristit tablete... Zanima me dali postoji vjerojatnost trudnoće? (pošto znam da kod nekih žena mensrtuacija može bit prisutna u prvom tromesječju) i dali je potrebna dodatna zaštita?

09.09.2009. 19:35

Bila je potrebna dva tjedna iza zaboravljene pilule, sad više nije. Ako tad niste imali odnose nema opasnosti od trudnoće. Ako jeste, napravite test.

angel000

10.09.2009. 11:55

Pozdrav dr
Imam jedno pitanje. Pocinjem piti yasmin tablete ali trenutno pijem tablete silapen radi bolesti. Koliko one smanjuju djelotvornost kontracepcije i dali trebam koristit jos neku metodu kontracepcije i koliko dugo???
Hvala

ency

10.09.2009. 12:00

Poštovana doktorice, pijem Yasmin od 5. mjeseca 2008. godine, počinjem u utorak, završavam u ponedjeljak, a menstruaciju dobivam petkom. Sad sam dobila dan ranije, u četvrtak, što mi je malo čudno, pa me zanima može li se to kako objasniti? Unaprijed hvala

12.09.2009. 21:35

Angel - nema međudjelovanja između kontraceptiva i antibiotika.
Ency - ljudsko tijelo nije savršeno, ne možete očekivati krvarenje u minutu. Ovo nije ništa čudno.

malena000

18.09.2009. 22:15

dobila sam mononukleozu, smijem li piti yasmin,a ako ne smijem, kada smijem poceti pit? Unaprijed hvala

19.09.2009. 00:05

Smijete.

sto_prije

26.09.2009. 03:40

Poštovana dr.,

Moja djevojka je prije nekoliko dana počela uzimati Yasmin. Prvu pilulu je popila odmah kad je dobila menstruaciju (prvi dan). Ginekologica joj je savjetovala korištenje dodatne zaštite tjedan dana nakon početka menstruacije, iako u uputstvima piše da zaštita počinje odmah ukoliko se prva pilula popije prvog dana krvarenja, pa me zanima trebamo li pričekati još nekoliko dana prije nego što prestanemo koristiti dodatnu zaštitu.