Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

yasmin

Autor Poruka

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

12.06.2009. 18:50

Ni jedno ni drugo nego vjerojatno treće - stres, cista, ili tako nešto. Javite se ginekologu

ianic82

12.06.2009. 23:30

Bok,

uzimam Yasmin 2 godine i htjela bih pomaknuti ciklus na 2 dana ranije radi ljetovanja. Ne mogu skratiti pauzu jer sam već započela pakiranje. Ako ne popijem dvije zadnje pilule iz pakiranja hoće li mi krvarenje početi 2 dana ranije (inače uvijek počne 3 dana nakon zadnje pilule), te hoće li zaštita ostati jednako djelotvorna?

Unaprijed hvala na odgovoru

13.06.2009. 21:00

Možda hoće započeti dva dana ranije a možda neće. Najbolje je a) napraviti tako kako ste zamislili ali radi zadržavanja zaštite skratiti pauzu na 4 ili 5 dana, b) nastaviti drugu kutiju bez pauze.

ianic82

14.06.2009. 00:05

Hvala na odgovoru, samo da provjerim jesam dobro shvatila. U slucaju a), ako zadnju pilulu popijem u subotu, onda sa sljedecim pakiranjem pocinjem u cetvrtak?

14.06.2009. 11:55

Jao pa što se tu ima za ne shvatiti happy? Da, ili srijedu, ili utorak, potpuno svejedno, bitno da je kraće od 7 dana.

awia

14.06.2009. 11:55

Poštovana doktorice
pila sam jasmin tablete godinu dana i nakon toga napravila pauzu od skoro 6mj...sada sam ih ponovo počela piti i znam kako prvu tabletu treba početi uzimati prvog dana menstruacije(ako se piju po prvi puta).Mene zanima, u slučaju da netko ne počne piti točno na prvi dan menstruacije nego recimo na primjer tjedan dana prije nego što treba dobiti menstruaciju, u tom slučaju će se mens. odgoditi ali da li će one u tom slučaju djelovati isto kao da smo ih popili na prvi dan!
Zanima me jer ja stvarno nisam sigurna jel sam ih počela piti na prvi dan!!Počela sam ih piti čim sam vidjela smeđi iscjedak koji je bio veoma jak,i uvijek mi tako započinje ciklus ali nakon što sam uzela prve 2 tablete, 3 dan mi je stalo totalno a inače mi nije tako, zaprvo mi ni nije išla prava krv!Pijem ih sad tjedan dana i imala sam spolni odnos gdje je decko svršio u mene i hvata me panika jer ne znam jel su zapravo počele djelovati!!!!

ivkica

14.06.2009. 12:40

Od 12. mjeseca 2006 sam redovito pila yasmin, prestala sam sada u 6mj. Htjela bih napraviti kratku pauzu od otprilike 3mj jer osobno smatram da ih već predugo pijem. Uskoro ću i otići na ginekološki pregled. Zanima me koliko se dugo one mogu piti i jesu li potrebne te pauze i koliko trebaju trajati? Napominjem da su mi dosad svi nalazi bili uredni i nije bilo problema. Unaprijed zahvalana.

majchy

14.06.2009. 16:50

pozdrav,
pijem yasmin vec duze vrijeme bez prblm
danas sam oko pola 12 popila tabletu,u trecem tjednu uzimanja sam, oko pola 3 sam imala proljev,utječe li to na djelotvornost tablete?
nisam je povratila
da li da pijem novu tabletu?
hvala na odgv

14.06.2009. 20:20

Popijte. Pročitajte temu Obavezno pročitati.

ivana_87

15.06.2009. 10:20

Postovana doktorice, treba mi vasa pomoc.
Neposredno nakon Uskrsa sam pauzirala mjesec dana, kutiju iza pauze sam pocela piti prvi dan menge. Imala sam dosta losih i stresnih dana pa sam u toku tog mjeseca (proslog) zaboravila popiti barem dvije pilule koje sam popila tek nekih 12h poslije. Sada sam ponovno pocela piti pilule PRVI DAN menge i zbog sigurnosti nisam imala odnose tjedan dana. Nakon nekih 8 dana (redovne kontracepcije) decko je svrsio u meni. Mozete li mi reci jesam li bila dovoljno zasticena za takav odnos? Hvala!

15.06.2009. 12:05

Mislim da jeste. Vrlo pametno zaključivanje happy

ivkica

15.06.2009. 13:05

Od 12. mjeseca 2006 sam redovito pila yasmin, prestala sam sada u 6mj. Htjela bih napraviti kratku pauzu od otprilike 3mj jer osobno smatram da ih već predugo pijem. Uskoro ću i otići na ginekološki pregled. Zanima me koliko se dugo one mogu piti i jesu li potrebne te pauze i koliko trebaju trajati? Napominjem da su mi dosad svi nalazi bili uredni i nije bilo problema. Unaprijed zahvalana.

15.06.2009. 15:25

Pauze nisu potrebne, a možete ih piti do menopauze.

ivana_87

15.06.2009. 21:10

Puno Vam hvala! happy

pennywise

16.06.2009. 18:00

Poštovana doktorice!

Trebala bih koristiti Lamisil kremu zbog osipa na listovima, a u uputstvima piše da se treba posavjetovati sa liječnikom ukoliko se uzimaju neki drugi lijekovi. Ja pijem yasmin pa me interesira da li je to problem?

Hvala unaprijed!

16.06.2009. 20:50

Nije. Pročitajte temu Yasmin i drugi lijekovi.

Lucika

02.09.2009. 14:30

Poštovana doktorice!
Pijem Yasmin već 5 mjeseci zbog cista koje mi se pojavljuju na jajniku.Pijem ih redovito kako piše i svaki dan u isto vrijeme sa max sat, dva odmicanja.Prije 2 tjedna imala sam odnose za vrijeme onih tjedan dana kada ne pijem tablete jer čekam da počnem piti iduću kutiju i to je bilo za vrijeme zadnjih par dana kad sam imala menstruaciju pa me zanima dali sam zaštićena kontracepcijski i taj tjedan dok ne pijem tabletu ili moram koristiti dodatnu zaštitu?? i dali postoji mogućnost zatrudniti u mom slučaju čak i kad partner nije ejakulirao u mene??

02.09.2009. 23:10

Pročitajte temu Važne informacije

04.09.2009. 11:15

Postovani,
ispricavam se zbog ovog pitanj u ovoj temi, ali nisam mogla otvoriti novu temu ne znam zasto.
Naime, zbog policisticnih jajnika pijem Diana 35 svaki dan u isto vrijeme (ovo je treci mjesec). Prije tjedan dana sam imala virozu sa visokom temperaturom (39) i povracanjem, uzimala sam andol, aspirin i nefen. Sedmi dan prvog tjedna sam povracala sat vremena nakon uzimanja tablete i sutra dan sam uzela sljedecu tabletu normalno ( iz neznanja da se tableta treba tretirati kao "zaboravljena"blunk. Prije tri dana (cetvrti dan prvog tjedna) sam imala zadnji odnos (a u pauzi od sedam dana nisam imala odnose), pa me zanima ima li bojazni od nezeljene trudnoce zbog te tablete? Napominjem da poslije te "zaboravljene" tablete nisam imala odnose.
Molim brzi happy odgovor i unaprijed zahvaljujem!

04.09.2009. 23:20

A odnos je bio prije zaboravljene pilule? Kako bi ostali trudni unazad happy? U vrijeme kad ste imali odnos ste pilule pili redovito, zar ne?