Autor
|
Poruka
|
Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.
|
29.04.2009. 13:40
Napravite test na trudnoću dva tjedna nakon zadnjeg odnosa pa smo mirni.
|
mamasala
|
04.05.2009. 22:05
Dobar dan.
Željela bih vas pitati koliko dugo vrijedi recept za yasmin?Dali je pola godine ili godinu dana?Hvala
|
|
04.05.2009. 23:40
Godinu dana.
|
marezd
|
05.05.2009. 18:45
Poštovanje,
uzimam Jasmin već 9 mj..nemam nikakve nuspojave te sam napravila pregled jetrenih enzima i nalaz je bio dobar.. sad razmišljam da napravim pauzu na neko vrijeme ali neznam da li bih uopće trebala ako je sve u redu? i da li bih trebala napraviti još neke dodatne pretrage?
LP
|
b.e.b.a.c.h.
|
05.05.2009. 18:50
Poštovana doktorice,
čitam sva moguća pitanja i Vaše odgovore ali nikako da odgovorim na svoj problem. Uzimam tablete Yasmin 1godinu i 3 mjeseca. Do sad je sve bilo u najboljem redu, bez ikakvih nuspojava ili komplikacija. Redovito sam imala spolne odnose s dečkom a i menstruacija mi je bila redovita. Međutim, ovaj mjesec izostala mi je mjesečnica, te ne znam što da radim. Nisam radila test za trudnoću, a sutra bih trebala opet početi piti tablete. Zanima me što da napravim? Da napravim test? Je li moguće da sam trudna premda sam tablete uzimala redovito!!!?? Da nastvim piti tablete ili ne?
|
|
05.05.2009. 20:00
marezd -pročitajte temu Obavezno pročitati
bebach - ne vjerujem da ste trudni, ali napravite test prije nove kutije.
|
ivana_87
|
06.05.2009. 00:20
Postovana doktorice
Pila sam Yasmin pola godine pa sam "odlucila" pauzirati ovaj mjesec (tocnije, bio je Uskrs i nista nije radilo tako da si ih nisam mogla kupiti). Dakle, jedan mjesec ne pijem pilule i kako sam izracunala novi paket pijem uskoro. Jedno pitanje: da li samo nastavljam piti pilule po racunanju ili pocinjem isponova uzimajuci ih prvi dan menge? hvala
|
|
06.05.2009. 09:00
Počinjete prvi dan ako želite zaštitu od prvog dana.
|
majalopatic
|
06.05.2009. 23:10
Poštovanje!
Imam pitanje u vezi korištenja Yasmin kontracepcijskih pilula.
Prije dvije godine sam bila kod ginekologa i radila pretrage za korištenje pilula, sve je bilo u redu. Pila sam ih godinu dana, l te prije pola godine prestala. Sada bi ih ponovno htjela uzimati i to što prije, ali me zanima da li bih po Vašem mišljenju trebala ipak prije ponovno na pretrage.
Unaprijed hvala na odgovoru.
Maja
|
|
07.05.2009. 00:50
Ne bi trebali ako ste zdravi. Pročitajte temu Obavezno pročitati.
|
Goga24
|
07.05.2009. 21:40
Pozdrav
Yasmin pijem dva mjeseca, i počela sam ga piti prvi dan menstruacije. Pijem sve po pravilu osim što ne popijem svaki dan baš točno u isto vrijeme. Odstupanja su mi najviše sat vremena.
E sad, prošli mjesec sam imala odnos točno dva dana prije nego je trebala nastupiti ovulacija,(a čitala sam da je taj period najizgledniji za trudnoću) a dogodila se i ejakulacija.
Jučer mi je bio 22. dan i nisam uzela tabletu, danas mi je dakle 23. i još nisam dobila menstruaciju.
Postoji li šansa za trudnoću.
P.S. Nisam koristila pričuvne metode kontracpepcije.
Hvala!
|
lizzie
|
Poštovana doktorice,
prvu tabletu Yasmina popila sam 3.5. u 22 h, s tim da sam menstruaciju dobila u 6 h ujutro. Zanima me jesam li zaštićena od prve tablete. Hvala.
|
malaifka
|
Poštovanje..
Jedno pitanje u vezi tableta. Menstruaciju sam dobila rano ujutro, a prvu tabletu yasmina sam popila navečer prije spavanja. Jesam li zaštićena od prve tablete? Unaprijed hvala.
|
|
07.05.2009. 23:10
Sve tri, pročitajte temu Obavezno pročitati
|
Mikka
|
08.05.2009. 22:25
Poštovana,
počela sam koristiti Yasmin i trenutno mi je deseti dan prvog pakiranja. Još uvijek imam sasvim lagano krvarenje i bolne grudi. Da li se to smatra normalim nuspojavama? (Svi nalazi i pregled kod ginekologa bili su u redu)
Unaprijed zahvaljujem
|
|
08.05.2009. 23:55
Da. Pročitajte temu Obavezno pročitati
|
Lili23
|
11.05.2009. 21:00
Poštovana ,
može li žuti čaj u količini 1L na dan smanjiti učinak yasmina?
|
|
11.05.2009. 22:05
Ne
|
matea_kov
|
12.05.2009. 22:50
Poštovana doktorice, na moj zadnji post odgovorili ste mi da napravim test 2 tjedna nakon zadnjeg odnosa s obziroma na zaboravljenu tabletu...danas je 2 tjedna od posljednjeg spolnog odnosa s tim da od tada nisam imala odnose...mengu bi trebala dobiti za otprilike 3 dana jer sam danas popila zadnju tabletu iz drugog pakiranja...bole me grudi i malo su naotečene, kao i prije svake menstruacije...sad ne znam jel mi pametno kupiti bilo koji test za trudnoću tj. dal dolazi u obzir i oni najjeftiniji ili je veća pouzdanost ako kupim primjerice ClearBlue koji je kao skuplji i pouzdaniji? Jedni kaj mogu reć je da se brinem... jer ste mi rekli da od dana kad sam zaboravila popiti tabletu treba 2 tjedna koristit zaštitu što ja nisam (također ste rekli da sam na granici od 12 h)...točnije nakon zaboravljene tablete 4 dana smo normalno imali odnose, nakon toga ne...mislila sam napraviti test sutra ili prekosutra, iako bi trebala dobiti u petak....pa me zanima vaše mišljenje...oprostite ako se ponavljam, ali to je jače od mene...Lijep pozdrav
|
sysi20
|
12.05.2009. 23:40
poštovana doktorice,
2 godine bez pauze sam piola yasmin tablete. prošli mjesec sam odlučila prekinuti s tim. prvi dan zadnje menstruacije je bio 12.04. i bila je u potpunosti ko i svaki drugi put. s tim da sam zadnji spolni odnos imala točno 2 tjedna prije toga. 29.03. ja sad uopće ne znam kada bi trebala očekivati menstruaciju i dal ću je dobit, znači dal postoji mogućnost da sam trudna?? ne primječujem nikakve posebne simptome... osjećam se ko i imače.osim što sam pod popriličnim stresom.
puno hvala!!
|