Autor
|
Poruka
|
Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.
|
13.05.2009. 09:40
Matea - pa pričekajte onda petak kad je tako blizu, kupite najjeftiniji test i napravite ga u subotu ujutro ako u petak menstruacija ne dođe. I sigurno će biti pouzdan.
Sysi - pročitajte temu Obavezno pročitati. Ako mislite da ste trudni napravite test.
|
matea_kov
|
13.05.2009. 10:45
Hvala vam na odgovoru...to sam i ja shvatila prema postovima koje sam pročitala pa samo htjela provjeriti kada su ti testovi najpouzdaniji...iako ja mislim da ću redovno dobiti mengu jer se ne osjećam ništa drugačije nego inače, nemam nikakvih drugačijih simptoma...zato...još samo jedno pitanje...kolika je mogućnost da stvarno jesam trudna? jer za mene je to još prerano i definitivno nisam spremna...to ste nadam se shvatili i voljela bih da me malo umirite ...hvala vam na vašem strpljenju...lijep pozdrav
|
|
13.05.2009. 11:20
Loša sam u smirivanju na vašu žalost , prečesto mi se desilo da je to uzaludno tješenje. Statistički je šansa da ste trudni vjerojatno manja od 1 u 100, ali ako baš vi budete ta jedna i nije neka utjeha. Zato malo strpljenja molim.
|
matea_kov
|
13.05.2009. 12:30
Hvala svejedno...i ja kažem ak sam baš ta jedna onda kvragu sve ništa, bumo vidli onda kak će se stvari odvijat...želim vam ugodan dan i hvala na svemu
|
matea_kov
|
15.05.2009. 00:20
Poštovana doktorice, znam da vas vjerojatno ovo zapravo i ne interesira, ali moram vam reći da sam dobila menstruaciju evo večeras... od sada yasmin svuda sa mnom, svaki dan točno u minutu i nema više zafrkancije niti zaboravljanja eto, toliko, lijep vam pozdrav
|
|
15.05.2009. 09:10
Samo vi javite, ta informacija je odlična radi drugih cura .
|
malena14
|
17.05.2009. 13:20
Poštovana,
koristim Yasmin več jako dugo, htjela bi napraviti pauzu , imam još 6 tableta do kraja ali kako su mi bili ispiti na fakultetu zaboravila sam popiti 2 tablete i sad imam iscjedak malo smeđi malo krvavi. I sad me zanima da li bi ja mogla sad prekinuti piti tablete da dobijem menstruaciju ili moram čekati do kraja da popijem i tih 6 tableta iako lagano curi krv ?
Hvala
|
|
17.05.2009. 14:30
Možete prestati odmah. Krvarenje će vjerojatno biti slabije. Pazite se trudnoće ako ćete praviti pauzu.
|
marla
|
20.05.2009. 23:40
Poštovana doktorice,
prije tjedan dana počela sam piti yasmin tablete (počela sam ih piti sa prvim danom menstruacije). Dosada nisam nikada pila kontracepcijske tablete.
S obzirom da mi menstruacija inače kratko traje, a još uvijek imam smečkasti, krvavi iscjedak, pretpostavljam da se radi o spottingu , na koji me i ginekologica upozorila. No, ono što me muči jest što praktički nakon što sam počela piti tablete, možda dva dana nakon, imam poprilično neugodan svrbež na ulazu u rodnicu i čak neugodan osjećaj na dodir. Čula sam da pijenje yasmin tableta može potencirati razvoj gljivica/upala (nešto povezano sa nedostatkom vitamina) pa me zanima mogu li ovi moji simptomi biti simptom nečeg takvog, odnosno što mogu učiniti kako bi nešto takvo spriječila?
|
|
21.05.2009. 10:45
Da, to su vjerojatno gljivice, i sad vam treba terapija pa se morate javiti ginekologu. Spriječiti - jedite manje ugljikohidrata, pogotovo slatkiša, gljivice vole na slatko
|
pennywise
|
21.05.2009. 12:00
Poštovana doktorice!
Prije dva dana (u utorak) popila sam zadnju yasmin tabletu iz pakiranja i danas sam dobila proljev. Da li mi je zaštita do početka nove kutije smanjena i da li se trebam dodatno štititi do novog pakiranja?
Unaprijed hvala na odgovoru! Lijep pozdrav
|
|
21.05.2009. 13:15
Ne trebate, to se odnosi samo na apsorpciju pilule. Kako ju sada ne pijete nema veze, sve koje ste popili su se apsorbirale.
|
marla
|
21.05.2009. 19:40
Dokorice, hvala Vam na odgovoru.
Zanima me samo je li istina da kontracepcijske tablete mogu potencirati razvoj gljivica? Ili se radi o slučajnosti da one nastano usporedo sa početkom uzimanja istih.
Još jednom hvala
|
|
21.05.2009. 20:50
Da, istina je, kod nekih djevojaka su gljivice češće uz upotrebu kontracepcije.
|
miiia
|
22.05.2009. 21:35
Postovana doktorice, molim vas za savjet. Novu kutiju Yasmin tableta zapocela sam u ponedjeljak (tablete pijem oko 22h). Popila sam tableticu za ponedjeljak, utorak i srijedu (u redovnom terminu). Tabletu od cetvrtka sam zaboravila popiti (sjetila sam se jutros oko 8h). Pogledavsi tablu lijekova, vidjela sam da mi je tu i tabletica od srijede pa sam jutros, misleci da ju nisam popila, popila dvije tabletice. U stvari, desila mi se velika nesmotrenost. U srijedu sam popila zaista popila tabletu, samo sam uzela pogresan dan. Sta sada da radim? Kada da popijem iducu tabletu?
Hvala Vam mnogo na odgovoru.
|
|
22.05.2009. 23:15
Nastavite piti ujutro (24 sata iza ove dvije tablete), normalno, svaki dan po jednu tabletu. Koristite dodatnu zaštitu dva tjedna.
|
voda_voda
|
26.05.2009. 20:35
Poštovana,
Zadnji yasmin popila sam u petak, 21.5 u trećem tjednu ali sam u subotu zaboravila popiti sljedeću te sam odlučila odmah napraviti pauzu. Međutim prvi put mi se to dogodilo pa sam zbunjena jer piše da napravim stanku ne dužu od 7 dana uključujući propuštene tablete. Ja sam propustila četri tablete (sub. ned, pon, uto) pa sam sada zbunjena kada trebam početi s novom kutijom? U petak,29.5 kao 7 dan ili ranije? Brine me ako trebam početi ranije jer mjesečnicu obično dobijem 5 dan stanke.
Ispričavam se ako je već bilo ovo pitanje, ali ograničena sam s pristupom internetu pa nisam u mogućnosti pročitati sve postove, nadam se da razumijete.
Unaprijed zahvaljujem
|
|
26.05.2009. 21:20
Počnite u petak, ali nemojte računati da ste zaštićeni od trudnoće - i to od prve propuštene tablete 14 dana. Koristite dodatnu zaštitu.
|
zvomimira
|
28.05.2009. 15:15
Poštovana!
Imam djevojčicu staru 6 mjeseci koju sam do sada dojila.
Doktor mi je prepisao Yasmin. Kako do sada još nisam dobila menstruaciju (prestala sam s dojenjem prije 10 dana) zanima me da li moram počekati prvu menstruaciju ili mogu odmah početi s uzimanjem Yasmina?
Unaprijed hvala na odgovoru.
|
|
28.05.2009. 19:20
Možete odmah, a isto kao u odgovoru iznad, koristite dodatnu zaštitu 2 tjedna.
|