Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

yasmin

Autor Poruka

maaaja.m

29.05.2009. 18:40

postovani,

Dg : Sy PCO. Cystis paraovarialis susp. Terapija : trenutno pijem dabroston 2x1, 10dana i kad počne krvarenje (iako imam smeđe-krvavi iscjedak već 2-3 tjedna - navodno da je to cista) trebala bih početi piti yasmin. Radila sam KKS, veliki koagulogram i jetrene probe-nalazi su ok, ali su mi uz pretrage za yasmin radili jos neke ( ne znam točno koje ), ali povišeni su leukociti (11,2) i CPK je 850 - kroz 2 tj bi trebala raditi kontrolu štitnjače (u ponedjeljak sam bila na lpg (vakumskom antitcelulitnom tretmanu) i el. stimulaciji mišića - rekli su mi da to može biti razlog povišenih l i cpk, a inače sam baby-sitterica) Uglavnom... moje ginekologice trenutno nema u zg, a ja trebam početi piti jasmin. dilema je : početi ili ne....

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

29.05.2009. 21:25

Ne znam od čega drugog bi vam CPK bio povišen nego od tog gnječenja mišića, ali pričekajte mjesec dana da se spusti, i dogovorite sa svojom doktoricom.

princeza<3

30.05.2009. 11:25

poštovana doktorice, malo me uzdrmala ova vijest na dnevnik. hr, http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/...disnjakinja-ostala-paralizirana.html
koji je uopce postotak zena koji uzima kontacepcijske i dobije tu bolest i zasto kontacepcijske uopce to uzrokuju?

pa me zanima, da li je ,moguce da joj je doktor to prepisao bez krvnih pretraga,
i ta plućna embolija, zar se ne pojave neki simptomi da se pravovremeno moze reagirati i hospitalizirati odmah i dati neki ucinkoviti lijek, jer ovo je strasno,
djevojka ima 16 godina, znaci zdrava je, mlada, a vec nakon 4 mjeseca uzimanja je paralizirana i u komi od yasmina.
p.s. ja jasmin koristim mjesec dana i jedino lose sto sam primjetila je napuhnutost, prije toga sam uzimala logest od kojeg je jedini problem isto bio napuhnutost, sto jasmin ocito nije rijesio, ali nije to sad neki veliki problem, nego sokiraju me te price da je netko paraliziran ili umre od neceg sto se kao rutinski uzima...... koma

u nadi da cete me nekako umiriti, puno hvala

30.05.2009. 17:50

Molim vas pročitajte prvo ovo http://www.cybermed.hr/index.php/...li_znati_o_kontracepcijskim_pilulama, a onda u tražilicu foruma upišite Embolija i izbacit će vam jako puno mojih odgovora iz vremena panike oko Yasmina. Vidjet ćete da bezrazložno paničite.

31.05.2009. 13:30

Poštovana doktorice, Yasmin pijem dvije godine i nisam imala nikakvih problema. Tablete sam uvijek uzimala redovito i uz to decko i ja smo jos koristili i metodu perkinutog snosaja. Zadnju tabletu Yasmina uzela sam u ponedjeljak, a menstruaciju sam kao i inace dobila treci dan od uzimanja zadnje tableta, znaci u cetvrtak. Inace mi je menstruacija uvijek trajala pet dana, a ovoga puta je krvarenje trajalo trajala dva do tri dana i sada skoro pa vise nista. Molim vas da mi kazete sto to moze biti jer sam jako zabrinuta. Unaprijed hvala.

31.05.2009. 15:00

Ne može biti ništa.

anchi23

31.05.2009. 23:30

oprostite na smetnji,al trebam brzo vasu pomoc...danas sam pocela piti antibiotike i tjedan dana bi ih trebala piti,al trebala bih i poceti s yasminom...tak da bih vas molila za savjet,kako i sta dalje. hvala

01.06.2009. 00:05

Pročitajte temu Yasmin i drugi lijekovi

minchy

01.06.2009. 10:05

večer doktorice!
je li uobičajeno da ciklus za vrijeme redovnog uzimanja yasmina varira +/- 2 dana? meni šetkara od 27 do 29 dana, kako koji put, i nema baš neke pravilnosti. pretpostavljam da ne bi trebalo biti razloga za zabrinutost i google was not my friend. našla sam prosječno trajanje uz onu oscilaciju od 7 dana (za prirodne cikluse) iiii...podatak da bi za vrijeme uzimanja OK to trebalo biti redovno pa sad...htjela bih da mi vi riješite ovu dilemu.
razum govori jedno, ali nema mi konkretnog podatka suspicious

01.06.2009. 13:05

Ma to je u redu, svejedno je koji dan pauze prokrvarite.

minchy

01.06.2009. 14:40

e to mi je trebalo happy hvala, again happy

vic

01.06.2009. 19:00

Postovana doktorice,
juče sam popila zadnju yasmin film pilulu, ali zelim odgoditi mjesecnicu za nekoliko dana pa me zanima da li mogu nastavitti piti novo pakiranje pilula bez stanke? Da li postoji mogucnost komplikacija i kakvih? Sta bi mi vi savjetovali? Hvala!

01.06.2009. 22:20

Slobodno pijte, ali počnite danas. Ako krenete sutra nisam sigurna da ćete proći bez ikakvog krvarenja.

leptirica4

03.06.2009. 22:50

Poštovana, uzimam yasmin tablete već skoro tri godine i do sad mi je uvijek sve bilo u redu na pregledima i što se tiče stanja općenito. Bliži mi se jedan važan događaj i htjela bi izbjeći menstruaciju na način da ne radim pauzu između pakiranja. Zanima me hoće li se to na bilo koji način negativno odraziti na moje zdravlje, jer sam čula priče o lošem psihičkom stanju ukoliko se ne napravi pauza i slično. Do sada je zaista sve bilo u redu, pa Vas molim za savjet, tj. je li pametno na taj način odgoditi menstruaciju? Hvala unaprijed

04.06.2009. 00:00

Neće se ništa loše dogoditi, to je uobičajen način uzimanja.

Beagle

05.06.2009. 09:50

Imam jedno pitanje za Vas.
Pilule Jasmin pijem 7 meseci. U poslednjoj kutiji ostalo mi je još 5 tableta do kraja, međutim, većeras mi se pojavilo krvarenje. Da li treba da budem zabrinuta zbog toga ili je to normalno? Pilule redovno uzimam, nisam ni jednu preskočila i pijem ih uvek u isto vreme.
Hvala unapred na odhovoru.
Andrijana

05.06.2009. 15:50

pročitajte temu Obavezno pročitati

mapa

09.06.2009. 16:15

pozdrav!! zanima me da li smijem koristiti yasmin tablete ako mi dosta često trnu noge tijekom noći??

09.06.2009. 17:15

Smijete

enoria

12.06.2009. 17:05

Lijepo Vas molim za savjet. Tri godine sam pila yasmin. Prije nego sam ga počela uzimati, mjesečnice su mi bile redovite. Ove godine u trećem mjesecu sam prestala s yasminom, a mjesečnice nakon toga, su bile uredne i na vrijeme. Međutim, danas mi je 43 dan ciklusa, dakle, mjesečnica mi kasni desetak dana. Napravila sam već dva testa za trudnoću (intim plus), posljednji jučer, i oba su bila negativna. Trebam li se brinuti jesam li trudna ili kašnjenje ima veze s prestankom uzimanja yasmina? Unaprijed Vam zahvaljujem na odgovoru!