Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

yasmin

Autor Poruka

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

26.09.2009. 11:50

Pročitajte temu Obavezno pročitati.

deuterpa

28.09.2009. 22:15

Poštovani, znam da je bilo već dosta pitanja vezanih uz korištenje yasmina i rezultata laboratorijskih pretraga, međutim sad sam upravo dobila rezultate pretraga koagulacije i primijetila da mi je povišena razina fibrinogena. pijem pilule oko 2 godine, a zadnje pretrage koagulacije, obavljene prije 6 mjeseci, bile su uredne,tj. nije bilo nikakvih odstupanja od referentnih intervala. Sada mi je fibrinogen 3.9, a u referentnim intervalima piše da je normalno do 3.5. Odmah sam zvala svog ginekologa koji mi je je rekao da je normalna vrijednost do 4.Je li to stvarno tako i,ako jest, zašto laboratorijski referentni intervali kažu drugačije? Također, ginekolog mi je rekao da fibrinogen ništa ne znači ako su sve ostale vrijednosti normalne( a jesu), kao što ste i Vi napisali. Ipak, s obzirom da mi je otac hipertoničar, zanima me mogu li doista normalno dalje piti pilule ili je potrebno poduzeti neke mjere sigurnosti?Nadam se da se ne ljutite zbog 'klasičnog' pitanja, jednostavno sam iznenađena i voljela bih dobiti mišljenje još jedne stručne osobe.Unaprije hvala!

29.09.2009. 10:25

Ne ljutim se, ali vidim da ste već pzočitali moje odgovore na tu temu, zašto mislite da bih se sad predomislila? Vi imate obiteljsko opterećenje za hipetenziju, i ako ju dobijete, to neće biti zbog pilula i minornih promjena u razini fibrinogena. Možete dalje piti pilule.

dalie

29.09.2009. 20:35

Poštovana doktorice !! happy prvi put vam pišem. čitala sam poruke ostalih cura...ali Vas molim da mi potvrdite... happy u subotu sam popila osmu tabletu, a u nedjelju sam zaboravila. pa sam je popila u ponedjeljak zajedno sa tabletom koja slijedi. pa me zanima da li je potrebna dodatna zaštita? nisam imala odnos poslije četvrtka. u uputama piše da su najkritičniji prvi i treći tjedan, ako se zaboravi... a za drugi tjedan, ne piše da je potrebna dodatna zaštita. naš sam zbunjena.. happy hvala Vam

30.09.2009. 09:35

Da, potrebna je, 2 tjedna.

Tija

30.09.2009. 15:05

Pozdrav.Posljednju menstruaciju imala sam 1. 8. i nakon toga ništa. Pila sam duphastone pet dana po dvije (ima vec dva tjedna nakon zadnje popijene) nakon čega također nisam dobila menstruaciju i zatim bila na ultrazvuku jućer. Trudnoća nije, a sluznica je debela 12 mm. Jučer sam popila prvu yasmin tabletu pa me zanima kolika je njezina kontracepcijska učinkovitost budući da nisam počela piti prvi dan ciklusa? Hvala.

2a

30.09.2009. 17:30

postovana,
jedno pitanje. u inozemstvu sam se zadrzala duze nego planirano, u medjuvremenu sam zavrsila jednu kutiju yasmin pilula i u subotu bi trebala nakon pauze zapoceti s drugom, medjutim,kao sto vec rekoh, neplanirano u inozemstvu i ne mogu doci do pilula jer se daju samo na recept...ako se u ponedjeljak vracam, postoji li mogucnost da tada zapocnem sa novim pakiranjem ili ipak moram napraviti pauzu do prvog dana sljedece menstruacije???
hvala!

01.10.2009. 00:55

Tija - dva tjedna morate koristiti dodatnu zaštitu.
2a - možete početi u ponedjeljak, također dodatna zaštita 2 tjedna.

Ivie

08.10.2009. 12:20

Poštovana doktorice!

Pijem Yasmin tablete već godinu dana i nikada mi se nisu javljale nuspojave. Međutim, posljednjih 12 dana, od otvaranja novog pakiranja, svakodnevno imam mučninu. Cijeli dan mi je lagano muka i to me malo zabrinulo. Je li moguće da nakon godinu dana tek sada imam reakciju na Yasmin ili postoji mogućnost trudnoće možda? Da napomenem, nikada mi se nije dogodilo da sam zaboravila popiti tabletu. Eto, ispričavam se unaprijed ako ste već odgovorili na ovo pitanje ali nisam stigla pročitati sve jer ste mnoogo pisali o Yasminu. happy

Hvala vam unaprijed!

08.10.2009. 22:15

Ne vjerujem da postoji mogućnost trudnoće budući da ne zaboravljate pilule. Vjerojatnija je tek sad pojava nuspojave, radi nekog dodatnog stresa. Probajte promijeniti vrijeme uzimanja, najbolje iza obroka (ručka).

bonkas

09.10.2009. 10:00

Poštovana doktorice,
već duže vrijeme pijem Yasmin (oko godinu i pol). Nedavno mi je otpao pramen kose. Moja liječnica smatra da je uzrok stres, ne vjeruje da je hormonske prirode. Može li to imati veze s Yasminom?

lollypop90

09.10.2009. 16:30

Poštovana doktorice, pila sam yasmin bez prestanka u periodu od 3 godine, no zbog gubitka libida odlučila sam prestati. Od tada ima 3 tjedna, a ja i partner smo imali odnos tri puta, prvi puta smo započeli bez prezervativa no ubrzo ga stavili, a sljedeća dva započeli smo uz korištenje prezervativa. Menstruaciju bih trebala dobiti u srijedu ako bude redovna kao tijekom korištenja yasmina, no zanima me mogućnost trudnoće s obzirom da smo odnos započeli bez prezervativa jer sam čitala da postoje i takvui slučajevi. Jako sam zabrinuta i zbog naglog opadanja kose nakon prestanka te bih Vas molila za savjet.
LIjep pozdrav

10.10.2009. 23:25

bonkas - ne bi trebalo biti zbog Yasmina. Žene često imaju problema sa opadanjem kose, pa je moguće da je sad vaše vrijeme. Međutim, ako se to slučajno nastavi, napravite pauzu da vidite hoće li stati.
lollypop - mogućnost trudnoće je minimalna.

zbunjena123

12.10.2009. 02:55

Poštovanje!
Dobila sam mjesečnicu 11.11 predvečer, ali bilo je samo par kapi tako da nisam započela sa uzimanjem yasmin tableta nego ću početi iduće jutro. Dali sam dobro zaštičena? Hvala

12.10.2009. 12:00

Da

xdorisx

14.10.2009. 13:10

Dobar dan!
Molila bih Vas za jedan kratak odgovor..
Na drugoj sam kutiji yasmin i dalje osjećam jaku bol u prsima,pa me zanima dali ce mi se to nastavi dokle got budem pila pilule ili je to jedna od nuspojava koje s vremenom trebaju prestati?
Posto poslije prve kutije sam imala jako slabo krvarenje i kratko je trajalo,da li bi mi nakon 2. kutije menstruacija trebala biti obilatija i normalnija?Puno hvala na odgovoru i Vasoj stpljivosti!

15.10.2009. 01:25

Ne, slabije krvarenje će ostati. Ali bol u prsima nije nuspojava i svakako se trebate javiti svom liječniku i razgovarati s njim o tome.

Ivie

18.10.2009. 04:35

Poštovana doktorice, upravo sam na netu pročitala zanimljivu informaciju. Inače od malena imam kovrčavu kosu i nikada mi se nije dogodilo da se u nekom periodu sama od sebe izravnala- do prije godinu dana. Više uopće nije kovrčava, jedva da je i valovita. E sad, kakve to veze ima sa kontracepcijom... upravo sam, tražeći nešto deseto, našla na netu informaciju da na to mogu utjecati pilule, odnosno hormoni. Pa mene zanima je li to stvarno istina ili sam upravo bubnula glupost.

Ako je stvarno istinita ova info, ima li nade da se stvar popravi ako uzmem neke tablete s nižom razinom hormona od Yasmina?

Hvala Vam unaprijed! happy

18.10.2009. 13:05

Nikad za ovo nisam čula happy, ali svakako bi bila zanimljiva nuspojava. Znat ćete tek kad prestanete, sumnjam da bi tu pilula sa manje hormona nešto pomogla.

anwaeltin

20.10.2009. 14:05

Postovana doktorice, imam jedno malo pitanje. Pijem yasmin vec 2 godine. Neplanirano sam napravila pauzu od mjesec dana (odlazak u inostranstvo i nemogucnost kupovine tableta). Uglavnom, kada da pocnem sa sljedecom tabletom? Na prvi dan sljedece menstruacije ili nakon 28 dana od zadnje tablete? Unaprijed se zahvaljujem Vasem odgovoru.