Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

yasmin

Autor Poruka

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

12.06.2008. 12:15

Vjerojatno ovulacija nije uspjela ovaj mjesec, pa imate tzv. perzistentni folikul koji vam stvara te simptome. Ali to je samo wild guess, morali bi na UZV da se to utvrdi. Međutim, ništa zabrinjavajuće, mirno čekajte menstruaciju.

deya

12.06.2008. 14:00

Poštovana,
Pijem Yasmin tablete već gotovo tri godine. Ovaj mjesec sam dobila krvarenje prije nego što sam popila sve tablete iz kutije koju sam pila (ostale su mi još tri tablete). Krvarenje nije obilno, ali traje već sedam dana. Da li je to normalno s obzirom da sam bila pod nešto većim psihičkim naporom i na dijeti, i da li da nastavim normalno sa uobičajenim uzimanjem tableta?
Je li normalno da mi krvarenje traje dugo kao kod normalne menstruacije ili bi trebalo završiti ranije s obzirom da je ranije i započelo?
Zahvaljujem na odgovoru.

12.06.2008. 14:40

Nastavite normalno, kao da se ništa ne dešava. Sve je posljedica stresa.

anciinfo

12.06.2008. 14:40

Pijem redovito Yasmin tablete. 29.5 Prestala sam sa 21 tabletom te 1.6 dobila menstruaciju. Nakon toga sam 7.6 popila 2 yasmin tablete. Taj dan navecer imala sam odnos sa deckom kojem je pukao kondom no ne na vrhu gdje se nalazi spremnik vec na dnu gdje se odmata. Puknuo mu je dok jos nije imao ejakulaciju! No drugi puta nakon toga, upotrjebili smo drugi kondom u koji je ejakulirao te prilikom vadjenja puknuo je na dnu (dakle ne gdje je spremnik vec tamo gdje se odmata). No ja nisam sigurno da li je pukao dok ga je on skidao ili je postojala mogucnost da je puknuo i za vrijeme odnosa. Molim vas recite mi da li imam razloga za brigu. Nastavila sam redovito piti tablete...

Puno Vam hvala!

12.06.2008. 19:00

Iz ovog vašeg opisa nije baš najjasnije da li je išta sjemena moglo doći do vagine. Čini se da ne pa ne znam čemu panika. Ali od tableta niste zaštićeni bar dva tjedna, to vam je valjda jasno.

anciinfo

12.06.2008. 20:35

Puno hvala na odgovoru. Tablete nisam pila od 29.5 (zadnji dan kada sam uzela) do 7.6 sam popila 2 odjednom!! Da li to znaci da je zastita smanjena? Znaci mislite da nije moglo doci do vagine ako je puknuo kondom pri dnu? Mene strah da nije mozda malo puknulo za vrijeme odnosa jer je on bio u meni dok je ejakulirao tek kad ga je izvadio i poceo skidati vidjeli smo da je kondom puknuo...

12.06.2008. 21:40

Dvaput me pitate istu stvar na koju ja ne znam odgovor happy. Sami vi i on možete znati što se desilo. Ali zaštita je smanjena, da. Molim pročitajte malo ovaj forum, to sam odgovarala više puta.

anciinfo

12.06.2008. 22:30

Pročitala sam cijelu temu , no zanima me da li bi sada pomogla ona tableta koja se koristi dan poslje? Da li postoji velika opasnost ako kondom pukne na dnu (dakkle ne na spremniku)?

13.06.2008. 09:40

Ne, ne bi pomogla tableta za dan poslije. Opasnost od trudnoće kod korištenja kondoma postoji i ako ništa ne pukne. Malo bolje pročitajte happy. Ali sumnjam da ćete ostati trudni, ne mislim da je opasnost velika.

13.06.2008. 16:55

Poštovana doktorice
Pijem treću kutiju Yasmina,tačnije danas mi je posljednja pilula trećeg pakovanja.
Već sam Vam pisala o tome da mi je ginekolog rekao da ih pijem svaki prvi dan menstruacije,bez obzira kolika je pauza,3,5..dana, rekli ste mi da to nije uobičajno ali nije ni pogrešno i da može i tako.
Nakon prve 2 kutije menstruaciju sam dobila 3 dan pauze,i tada ponovo započinjala s novim pakovanjem.
Zanima me da li to može biti štetno za organizam ili poremetiti učinak pilula,s obzirom da je pauza do sad bila samo 2 dana?

anciinfo

13.06.2008. 16:55

Puno Vam hvala na vasim odgovorima, no moram Vas pitati kako nije bitno da li kondom pukne. Znaci ako uzimam tablete i decko ejakulira u mene sa kondomom postoji takodjer opasnost od trudnoce i ako nista ne pukne? Oprostite na tolikim pitanjima no ja sam uvijek previse zabrinuta oko toga. Da i je smanjila opasnost cinjenica da sam taj dan popila dvije tablete a tek smo navecer imali odnos ili to ipak nista ne znaci?

13.06.2008. 17:35

Sunflower - nije štetno.
Anciinfo - problem je u tome što vi niste pili pilule u trenutku kad je kondom pukao. Produžili ste pauzu, sad se ne sjećam točno koliko, ali ste odnos imali već u periodu kad ste trebali početi novu kutiju. To znači da u tom trenutku NISTE bili zaštićeni od trudnoće, bez obzira što ste u prošlom ciklusu pili tablete. A inače, kad redovno pijete tablete, kondom niti ne treba koristiti.

Barbara2202

16.06.2008. 22:05

je li normalno da u pauzi uzimanja yasmina menstruacija kasni?

17.06.2008. 10:10

Naravno da može, zato se pauze ni ne preporučuju.

vinka25

17.06.2008. 14:35

Poštovana doktorice,
pilule yasmin pijem 3. mjesec. Prošli sam mjesec prokrvarila 17. dan uzimanja tableta (znači preostale su mi 4 tablete), uspaničila se i prestala ih uzimati, međutim drugi sam dan na ovom portalu pročitala kako bi ih trebala nastaviti piti, te sam slijedila upute o jednoj propuštenoj tableti u 3. tjednu, odmah popila propuštenu, dovršila pakiranje i nastavila s drugim. S početkom drugog pakiranja prestalo je jako krvarenje i nastupilo točkasto koje se sad opet pojačava, obilnije je (na 7. sam tableti) i osjetim laganu bol, kao kod menstruacije. Pitanje bi bilo što dalje...popiti kutiju do kraja ili...?! Znam da sam zakomplicirala stvari, ali eto, što je tu je, bila bih Vam iznimno zahvalna na odgovoru, pozdrav!

17.06.2008. 16:05

Samo pijte dalje, kao da se ništa ne dešava, jer se niti ne dešava. Imali ste spotting, pa ste zakomplicirali stvar sa preskakanjem tablete i produžili ga. Ovako će vjerojatno biti cijeli ciklus.

pupi

19.06.2008. 09:35

Poštovana doktorice,
prvo Vam se želim zahvaliti na ovoj stranici. Vaši odgovori su više nego korisni i umirujući. Pitanja na koja odgovarate vjerojatno si je postavila svaka od nas i ne možemo ih sve odjednom uputiti svom ginekologi i zato hvala još jednom.
Naime, mene zanima može li kava smanjiti djelovanje Yasmin tableta. Popijem svako jutro Yasmin nakon šalice kave. Radim li ispravno? Znam da ste već pisali da hrana i piće nemaju utjecaj, ali ako znamo da je kava diuretik pitam se koliko od tablete ostane u organizmu baš nakon kave.

19.06.2008. 14:25

Ostane sve, ne brinite.Kava nema veze, da pijete 10 šalica na dan.

malenaaa

19.06.2008. 14:25

pijem vec 4-5 mjeseci yasmin tablete,ali kad sam uzela novo pakovanje vec u prvom tjednu sam zaboravila popiti tabletu,popila sam ju odmah drugo jutro i nisam pravila pauzu izmedju dva pakovanja ,22.06 trebam napraviti pauzu,ali u posljednje vrijeme se osjecam umorno,na treningu mi se pojavljuju vrtoglavice i mucnine,i posljednjih 7-8 dana imam tockasto krvarenje, pa me zanima je li to zbog ne pravljenja pauze i od yasmin tableta ili postoji mogucnost da sam trudna jer sam imala spolne odnose bez dodatne zastitie u prvom tjednu (isti dan)kad sam zaboravila popiti tabletu,,,,,,,,,unaprijed zahvalna

19.06.2008. 14:35

Točkasto krvarenje jest od Yasmina, mučnine i vrtoglavice ne. Najjednostavnije vam je napraviti test na trudnoću, mada ne mislim da ste trudni.