Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

yasmin

Autor Poruka

malenaaa

20.06.2008. 01:15

postovana doktorice hvala vam na odgovoru,pravila sam test na trudnocu ali po danu tj. nije bio jutarnji urin i test je bio negativan pa sad ne znam jel trebam opet kupiti ,hvala

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

20.06.2008. 10:25

Ma ne morate, stvarno ne mislim da ste trudni.

jelena86

21.06.2008. 20:40

evo samo da nadopunim, znači to je početak 2. tjedna uzimanja, 8. dan. hvala

jelena86

21.06.2008. 20:40

poštovana, jučer sam zaboravila popiti 8 tabletu jasmina, no sjetila sam se danas ujutro i popila je u roku 12 sati (mislim da je točno 11 sati zakašnjenja u pitanju).
No ovu noć smo imali spolne odnose bez zaštite. Zanima me, vrijedi li išta poduzimati sad ili da nastavim piti po planu kako sam i do sad? Znam da kažu da u roku 12 sati još uvijek drži zaštita od neželjene trudnoće no nikad si nisam dopuštala ni sat vremena da zakasnim.
Eto, kolika je vjerojatnost i moram li učiniti nešto po tom pitanju?
Hvala

22.06.2008. 03:35

Vjerojatnost nije nikakva, ne brinite.

kundalini

24.06.2008. 10:05

Sve sam procitala pa se izvinjavam ako mi je promakao odgovor na slicno pitanje.Pijem Yasmin od osmog mjeseca 2007.Imala sam pauzu prosli mjesec jer sam pila Doksiciklin zbog ureplazme urealiticum.Pisalo je u uputstvu da taj antibiotik smanjuje djelovanje Yasmina,a i Yasmin djelovanje antibiotika.Posto ionako nisam imala odnose zbog upale mjehura, vjerojatno uzrokovane ureaplazmom,napravila sam pauzu i pocela piti novo pakiranje prvim danom menstruacije 28.5.Nalaz je cist.Zadnju tabletu sam popila 17.6.iza cega sam imala krvavi iscjedak,slicno pocetku krvarenja ali je sve stalo i do danas nema menstruacije.Test na trudnocu je negativan,a ako sutra ne pocne krvarenje kako bi trebalo u ovih 7 dana kad da pocnem s novom kutijom?Da cekam menstruaciju?Inace nakon te pauze od mjesec dana imala sam simptome kao da ih uzimam prvi put..malo bezvoljnosti,bol u prsima,a upravo sam se bila navikla na Yasmin...sad vec 2 dana imam glavobolju (inace je imam prije menzisa)ali sto ako ni sutra ne dobijem menstruaciju?

24.06.2008. 11:05

Krvarenje nakon uzimanja kontraceptiva ne zove se menstruacija, jer nije krvarenje iza ovulacije. Prema tome, ovaj vaš sukrvavi iscjedak računajte kao krvarenje i normalno nakon sedmodnevne pauze počnite slijedeću kutiju.

anciinfo

24.06.2008. 19:35

Postovana doktorice, uskoro trebam dobiti menstruaciju pa me zanima ako dobijem najnormalnije da li to znaci da ne postoji opasnost od trudnoce tj da je sve ok ( onaj slucaj s puknutim kondomom ako se sjecate)

24.06.2008. 22:05

Naravno, ako dobijete normalnu menstruaciju niste trudni.

summer

25.06.2008. 12:25

poštovana, počela sam piti yasmin tablete,i prijateljica mi je rekla da ona dobiva menstruaciju na 4. dan pauze, uvijek ujutro. zanima me mora li menstruacija biti bas tocna ili dolazi tijekom dana?

bera18

25.06.2008. 12:25

Poštovana doktorice... imam 2 pitanja. 1.da li je obvezatno otići na ginekološki pregled da bi dobila kontracepcijske pilule ako nemam nikakvih problema sa zdravljem, pa čak ni obilne i bolne mjesečnice?? 2.mogu li se pilule dobiti u ljekarni bez recepta?? zahvaljujem!!

25.06.2008. 15:20

Summer - nema pravila, krvarenje će doći kada dođe. Obično je točno.
Bera - u Hrvatskoj, prema zakonu morate imati recept da bi kupili pilule, prema tome morate i kod ginekologa jer vam on treba dati taj recept.

marty

25.06.2008. 16:00

postovanje doktorice!
imam jedan mali problem.. trenutno koristim cetvrtu kutiju yasmina, jucer mi je bila sedma tableta. medutim, kad sam vadila tabletu iz pakovanja, ispala mi je na pod i zavukla se negdje ispod namjestaja tako da nisam nikako mogla do nje. bez obzira na to, popila sam normalno drugu tabletu, ali s obzirom na to, zadnja tableta ce mi biti 20. a ne 21. kako bi trebalo. sad mene zanima ako ne popijem 21. tabletu kako je predvideno (a znam da onda taj dan ne mogu racunati
na zastitu), i napravim pauzu kako bih i trebala (od srijede pa do iduceg cetvrtka), da li ce mi to na neki nacin poremetiti djelovanje pete kutije yasmina? mozda je malo glupo pitanje, ali htjela bih biti sigurna...
unaprijed hvala!

25.06.2008. 18:30

A ipak bi malo mogli pročitati ove stranice, ne samo da sam na pitanje identično vašem već odgovarala, nego ima i drugih zanimljivih stvari koje ne znate, pa se možda ugodno iznenadite. Uglavnom, zaboravite da ste izgubili jednu tabletu, nakon zadnje u pakiranju je pauza 7 dana (dakle dan kraća). I zaštićeni ste.

kalevala

26.06.2008. 14:35

Poštovanje!
Evo imam hitno pitanje za vas jer mi se kod ginekologice vec danima nitko ne javlja na telefon.
Prošli tjedan sam pocela uzimati yasmin, ali isti dan kad i antibiotike za mjehur ( za koje sam naknadno otkrila kod doktorice da su oni stvarali mucninu i povracanje, ali vise ih ne trebam piti), te sam 4 i pol sata nakon uzimanja yasmina povracala. Vidjela sam u uputama da u tom slucaju u roku 12 sati od povracanja popijem dodatnu tabletu i nastavim redovito piti kao i prije. Tako sam i napravila, ali mi se prije par dana dogodilo da sam zbog antibiotika povracala 9 sati nakon uzimanja yasmina, pa sam zvala u ljekarnu gdje su rekli da onda ne trebam piti dodatnu tabletu jer je prošlo dosta vremena.
sada me zanima da li sam sve dobro postupila i da li sada( pošto cu sve tablete popiti za 20dana) racunam 7 dana od tih 20 i 8. dan ponovno pijem?
Unaprijed vam zahvaljujem na odgovoru

26.06.2008. 20:30

Pijem 4-tu kutiju Yasmina i grudi su mi bolne na dodir.
To j počelo negdje pred kraj trećeg pakovnja,prva dva mjeseca nisam imala nekih posebnih nus pojava,glavobolja i malo promjena raspoloženja,ali ništa strašno.
Zanima me da li to može biti nus pojava od Yasmina, iako je već 4 kutija?
Inače već poslije prve kutije obilnost i dužina krvarenje se smanjila više od pola,nadam se da je to ureduhappyda nije u pitanju trudnoća? Sad se već pomalo brinem,kratka,oskudna krvarenja i sad ove bolne grudi.

26.06.2008. 20:35

Niste ni prvi put trebali piti dodatnu tabletu, kad prođe 2 sata računamo da se apsorbirala. Ali sve ste dobro napravili, i točno, nakon 7 dana pauze osmi dan nova kutija.

latica

27.06.2008. 08:15

Poštovana doktorice!
Imam problema sa aknama i dermatologinja mi je prepisala Yasmin bez ginekološkog pregleda i bez vađenja krvi. Uspjela sam ih dobiti bez recepta baš na dan kada sam dobila menstruaciju (to je bilo jučer) tako da sam pročitala upute i jučer na večer popila prvu tabletu. Znam da će mi pomoći u problemima sa aknama, no mene zanima da li uzimanje Yasmina bez pregleda u mom slučaju služi ispravno kao i kontracepcijsko sredstvo? Znam da one jesu kontracepcijske pilule, ali me strah da mi neće dobro djelovati budući da sam ih počela uzimati bez savjeta ginekologa. Nadam se da sam vam dobro objasnila što me muči i da pitanje nije blesavo. Unaprijed hvala na odgovoru!

27.06.2008. 18:15

Pitanje je skroz na mjestu happy. Ako ste mladi i zdravi nema razloga da imate pregled prije početka uzimanja pilula. Otiđite normalno na svoj redovni pregled, a ako niste nikad bili a spolno ste aktivni čim prije. I da, djelovat će i kao kontracepcija, tj. djeluje, već od jučer happy.

Leya17

30.06.2008. 16:30

Imam jedno pitanje,dobila sam menstruaciju prije 9 dana i tad pocela piti yasmin tablete imala sam jucer spolni odnos bez zastite...decko je ejakulirao u mene, trebama li se bojati od mogucnosti trudnoce?