Autor
|
Poruka
|
veka
|
13.09.2008. 23:25
postovana doktorice imam jedan problem pijem tablete yasmin prvi put ovaj mj i menstruacija mi traje vec 2,5 tj jel to normalno??ne ide puno,al svejedno i nije iscjedak,jedan dan imam dr se opet vrati,oce se to ustabilit?i oce mi slijedeca menga doc na vrijeme zbog toga??hvala
|
Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.
|
14.09.2008. 11:20
Imajte malo strpljenja. To se zove spotting i relativno je često kod početka uzimanja kontracepcije, prestaje u prva 2-3 ciklusa. Samo nastavite uzimati tablete kao da se ništa ne zbiva, od trudnoće ste zaštićeni.
|
smzivko1
|
14.09.2008. 17:20
imala sam spolni odnos zadnji dan pauza .Inace pijem god.dana jasmin i sutradan uvecer sam popila prvu tabletu mogu li sad ostati trudna
|
|
14.09.2008. 18:05
Ne
|
iva_5
|
14.09.2008. 20:10
Poštovanje!
Popila sam normalno 21 tabletu i napravila pauzu od 7 dana ali sam 8.dan zaboravila popiti tabletu.što da radim?da popijem 9.dan dvije tablete?
|
|
14.09.2008. 21:20
Da, i koristite dodatnu zaštitu prvih 7-10 dana.
|
jasmina985
|
15.09.2008. 10:55
postovani
do sada sam popila 13 pilula iz pakiranja.(ukljucujuci danas). zadnju sam uzela sinoc oko 22 sata ...
veceras oko 23 sat1 imala sam spolni odnos, no pilulu sam prije toga zaboravila popiti tako da sam 13.pilulu popila sat nakon toga... tocnije , maloprije )
zanima me postoji li ikakva mogucnost trudnoce? tj. kako djeluje Yasmin? da li jedna pilula traje tocno 24 sata ili??
je li bitno uzimanje svaki dan u isto vrijeme?.. jer toga se od pocetka bas i ne pridrzavam...
puno hvala...
|
|
15.09.2008. 19:50
Yasmin djeluje tako da 21 pilula uzeta u otprilike isto vrijeme (plus minus 3-4 sata) djeluje 28 dana. Da nije tako onda bi pilule mogli uzimati samo kad imate odnos, zar ne?
|
nina8
|
Poštovana doktorice,
pijem 3. pakiranjeYasmina i nemam nikakvih problema. Tablete pijem redovito, uvijek u isto vrijeme, u popodnevnim satima (uz maximalno zakašnjenje od sat vremena).
Posljednje 2 menstruacije sam dobila u razmaku od 28 dana. Zadnju menstruaciju sam dobila 31.8., a 5.9. sam počela piti novu kutiju yasmina. Sinoć mi je tijekom spolnog odnosa s dečkom puknuo kondom i on je svršio u mene.
Zanima me trebam li nešto poduzeti? Kolika je vjerojatnost da ostanem trudna? S obzirom da sam negdje na polovici ciklusa...
Najljepša Vam hvala!!!
|
slonicaa
|
Poštovani! Naime počela sam koristiti kontac.pilule Yasmin prvi dan mjesečnice 09.09., pijem tablete svako veče u 20h. Mjesečnicu sam uvijek imala 2-3 dana no sada sam prva 2 dana obilno krvarila, 2 dana slabo i sada opet kao na početku mjesečnice. Zanima me da li je takvo krvarenje normalno? Zahvaljujem na odgovoru i strpljenju. H V A L A
|
nat88
|
Poštovani!
Smijem li uzimati Yasmin tablete u kombinaciji sa Ferrogreen plus sirupom?
Unaprijed zahvaljujem, srdačan pozdrav!
|
|
15.09.2008. 20:45
Nina - nitko vam nije rekao da uz pilule ne trebate koristiti kondom i da svejedno ne možete ostati trudni ?
Slonicaa - da, to je normalno na početku uzimanja pilula, može trajati i duže.
Nat - smijete
|
|
15.09.2008. 23:59
Poštovanje doktorice!
U jednom postu ste napisali da Yasmin djeluje tako da 21 pilula uzeta u otprilike isto vrijeme djeluje 28 dana.
Zanima me da li to važi i u slučaju ako odlučim da neću piti naredni mjesec pilule,jer se dvoumim da li da pravim pauzu?
15.9 sam popila posljednju pilulu,da li mogu kroz 3-4 dana dok ne dobijem menst.imati nezaštićene odnose,ako ih i ne budem pila naredni mjesec.
Pročitala sam da se kontracepcija ne smije uzimati ako je neko u bližoj familji imao srčanih problema. I s očeve i s majčine strane djedovi su imali srčanih problema,tačno ne znam kojih,ali su od toga i umrli,pa me zanima da li ja u tom slučaju uopšte smijem uzimati pilule.
Hvala unaprijed!
|
vrckava
|
15.09.2008. 23:59
Poštovanje!
Zanima me jel ima kakve veze ako sam pilulu jedno vrijeme pila oko podne i onda promjenila vrijeme u 9 navečer?
I jel se uz yasmin smije uzimat hermicin antibiotik?
Hvala
|
|
16.09.2008. 10:05
Sunflower - točno, prva 3-4 dana nakon zadnje tablete možete imati nezaštićene odnose. Ovo drugo ste netočno pročitali, vaša obitelj nema nikakve veze s vama u ovom slučaju.
Vrckava - nema veze. Ne znam koji je to antibiotik.
|
vrckava
|
16.09.2008. 14:20
Ja se ispričavam jel sam krivo napisala ime antibiotika, hiramicin je. Prepisan mi je zbog trenutne kožne bolesti
|
|
16.09.2008. 16:15
Smije se uzimati, no za svaku sigurnost koristite i dodatnu zaštitu.
|
samanta
|
16.09.2008. 17:15
Doktorice hvala puno na odgovorima!
Imam samo još jedno pitanje,rekli ste mi da mogu imati nezaštićene odnose 3-4 dana nakon zadnje popijene tablete,tj.dok ne dobjiem menst.,iako ih neću uzimati naredni mjesec,važi li ovo i ako sam ovaj mjesec popila samo 20 pilula,jer sam morala uzeti dodatnu pilulu zbog probavnih smetnji.
|
|
16.09.2008. 23:10
Bojim se da onda ne važi, jer je zaštita kompromitirana već tijekom uzimanja.
|
slonicaa
|
17.09.2008. 17:45
ako pijemo kontac. pilule da li je potrebno koristiti kondom i kolika je mogućnost da se zatrudni ako partner ejakuira u partnericu a pije kontac. h v a l a
|