Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

yasmin

Autor Poruka

slonicaa

17.09.2008. 17:45

Pošto sada pijem pilule Yasmin znači li to da ne moramo tijekom odnosa koristiti kondom i da li smije dečko svršiti u mene??=? hvala, znam da će vam pitanje biti glupo i smiješno sali ne znam pa vas molim za odg

samanta

17.09.2008. 17:45

Jao sad ste me stvarno prepali sad Da li je situacija ista ako nastavim s uzimanjem pilula?
Mislila sam da ako imam jednu pilulu manje ovaj mjesec,a nisam ponovo imala probavne smetnje,da pravim pauzu kao i inače,te da sam i u pauzi zaštićena,bez obzira što je bilo 20 pil.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

17.09.2008. 18:45

Slonicaa - pitanje uopće nije glupo, ali sam na njega odgovorila bar stotinjak puta (dapače, nekoliko redova iznad vašeg pitanja). Pa molim malo čitajte.
Samanta - nemate se čega bojati. Vjerojatno jeste zaštićeni i tih par dana, ali možda bolje ne eksperimentirati kad ste morali piti dodatnu pilulu.

yasmin250

17.09.2008. 18:45

Vecer. Molim vas; imala sam pauzu od 7dana, 8dan nisam popila tabletu vec sam 9.dan dvije popila! Rekli ste da se treba koristiti dodatna zastita unutar 7-10 dana ja nisam koristila nikakvu dodatnu zastitu ?! ako dobijem jesecnicu je li treba biti razloga za strah ??

17.09.2008. 19:05

Nema

ivanap5

18.09.2008. 00:05

Poštovana,

Pijem Yasmin 3 godine. Svake godine idem na gin. pregled i sve je dosad bilo OK. Od ovog proljeća sam nekoliko puta imala napadaj boli i pritiska u prsima, uz otežano disanje. To bi se ponovilo 2-3 puta u nekoliko dana i onda 20 dana ništa. Isto tako sam povremeno imala napadaje trnjenja ruku. Obzirom da sam zdrava i da nemam nikakvih zdrav. problema, bojim se da bi to moglo imati veze sa Yasminom. Kakve sve krvne pretrage bih morala napraviti da bi se vidjelo jel sve u redu između mene i Yasmina?

Hvala,
l.p.
Ivana

18.09.2008. 09:40

Ovo što opisujete zvuči kao neuroza i ne bi bilo od Yasmina - odnosno nisu simptomi embolije, što vjerojatno implicirate. Nema pretraga za takve simptome, možete prestati pa vidjeti hoće li simptomi nestati.

crnkica

18.09.2008. 15:30

počela sam piti drugu kutiju yasmina i već par dana osjećam bolove u trbuhu, i trbuh mi je nekako napuhan.
trebam li se brinuti ili su to samo pojave od tableta? hvala

18.09.2008. 20:00

Nekakvi ozbiljni bolovi sigurno nisu nuspojava od tableta, tako da u tom slučaju idite svom liječniku. Malo napuhnutosti da.

amala

20.09.2008. 22:10

Poštovana doktorice!
Imam jedno pitanje vezano uz Yasmin tablete. Inače nemam redovite mjesečnice i uz to imam i policistične jajnike. Imam 21 godinu.
Prije dva mjeseca, (nakon uzimanja Dabrostona, koji mi je ginekolog preporučio kako bi mi se regulirao ciklus), imala sam obilno krvarenje puna dva tjedna. Javila sam se ginekologu koji mi je dao Cilest. Krvarenje se zaustavilo kroz nekoliko dana. I nakon toga sam normalno dobila mjesečnicu. Koja je usto bila i manje obilna.
Ginekolog mi je nakon ponovnog pregleda preporučio Yasmin tablete kako bi mi se regulirao ciklus. Počela sam ih piti prvi dan mjesečnice, točnije prije tri dana. Drugi dan dobila sam bolove u donjem dijelu trbuha. Trenutno mi se krvarenje smanjilo na minimum. Inače imam obilne mjesečnice i krvarenje mi traje do 10 dana, tako da mi je sve to neobično jer nemam iskustva s time.
Zanima me da li je sve to posljedica uzimanja Yasmina i da li je moguće da su bolovi u trbuhu nuspojave uzimanja tih tableta? Nikakvih drugih nuspojava nisam imala.
Da li da nastavim s tom terapijom ili da ih prestanem uzimati?
Bolovi su oštri, na trenutke me probada u donjem dijelu trbuha da moram leći. Bolovi su počeli drugi dan mjesečnice, a inače ih nikada prije nisam imala.
Unaprijed hvala!

21.09.2008. 13:10

To je nuspojava Yasmina, zato vam se i smanjilo krvarenje, i prestat će za dan dva. Sve je u redu. Nikada nemojte prestati piti tablete u pola kutije bez konzultacije s liječnikom.

nat88

22.09.2008. 10:00

Poštovani!
Da li je preporučljivo uzimati lijekove za suzbijanje gripe i prehlade (Maxflu, Coldrex, Andol i sl.) u kombinacji sa yasmin tabletama?

Hvala i pozdrav!

22.09.2008. 11:10

Svejedno je, nemaju nikakvog međudjelovanja.

kleo88

22.09.2008. 13:20

Poštovana doktorice
Znam da ste mnogo pisali na ovu temu, no potrebna mi je vaša osobna potvrda. Ovo mi je 2. mjesec da pijem yasmin i jučer sam zaboravila popiti 19. tabletu koju pijem u 20 h, popila sam ju jutros u 10 h. Također sam jučer imala spolni odnos pri kojem je dečko svršio u mene. U uputama sam pročitala kako bih trebala nastaviti novo pakiranje bez pauze. Postoji li mogućnost da ostanem trudna ako tako postupim? Prošli mjesec ,nakon prve kutije, sam imala vrlo oskudnu menstruaciju koja je trajala samo 2 dana, hoće li nepravljenje pauze utjecati na moju daljnju menstruaciju i je li normalno da je ona tako slaba?

22.09.2008. 14:45

Da, normalno je, slabljenje krvarenja je jedna od dobrobiti kontracepcije. Ukoliko nastavite sa novom kutijom vjerojatno uoće nećete krvariti dok ne popijete i tu kutiju, i krvarenje će biti sasvim oskudno - ali to je sve normalno. Šansa da ste trudni je zanemariva.

samanta

22.09.2008. 15:30

Poštovana doktorice!
Pijem Yasmin od aprila,prije 10-15 dana počeli su neki bolovi u rukama i nogama,više desna ruka i noga.Bolovi nisu jaki ni konstantni,al su "šetajući",čas me boli noga ne jednom mjestu,pa na drugom,pa ruka...ne boli me ni mišić ni kost,ne znam ni kako bi to opisala.
Pročitala da ako se pojavi jaka bol u ruci ili nozi da treba prestati s uzimanjem pilula,al s obzirom da sam tek počela s s novim pakovanjem,još mi ni krvarenje nije stalo,ne znam da li bi trebala prestati da ih pijem?da li su to nus-pojave od Yasmina možda?
Prije početka uzimanja pilula,obavila sam kompletan ginekološki pregled,ali ne i krvne pretrage.
Hvala unaprijed!

22.09.2008. 17:10

To što vam se dešava nema nikakve veze s Yasminom, a nisam sigurna da može imati ikakav ozbiljniji razlog. Ako vas svejedno brine idite svom liječniku opće prakse.

joana

22.09.2008. 22:00

Molim odgovor na pitanje dali smijem prekinuti uzimanje Yasmin tableta ukoliko mi je u pakiranju ostalo još 6 tableta do kraja kutije. Trebam li očekivati neke posebne promjene osim pomicanja menstrualnog ciklusa. Hvala vam!

ljupka

Pijem yasmin tablete vec 8 mjeseci. Na vijestima sam cula kako je neka djevojka umrla zbog toga sto je koristla yasmin tablete, od embolije pluca. Sta vi mislite o tome? Da li su sve zene koje piju yasmin tablete izlozene tom riziku?

riky999

zanima me ako prestajem piti yasmin..tj.želim prestati..a ostale su mi još dvije tabletice..kada mogu računati na mesnstruaciju..odmah pri prestanku ili..kao obično dok sam pila..