Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

yasmin

Autor Poruka

gizmo

02.10.2008. 18:45

pijem yasmin od 14.9.2008.od jučer u donjem dijelu trbuha osjećam napuhnutost i danas sam primjetila par točkica krvi.da li je to intermenstrualno krvarenje ili nešto što me treba zabrinuti?ostalo mi je još 3 tablete za popiti,a pila sam ih redovito,svaki dan u isto vrijeme,od prvog dana krvarenja tj. od 14.9.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

02.10.2008. 19:35

Sammy - Diane 35 imaju odličan antiandrogeni učinak, Cilest blagi.
Upitnik - Yasmin imaju 0,03 mg etinil estradiola (za usporedbu, Logest ima 0,02 mg), dakle nisu najniže dozirane. Također, nisu niti toliko novi preparat, jer su u Americi odobrene još 2001. Razlika je u onoj drugoj, gestagenoj komponenti. U Yasminu je to drosperinon, za koji se pokazalo da ima antiandrogena svojstva, te odlično djeluje kod pacijentica sa aknama. Ono što je mene zasmetalo kad je Yasmin odobren u Hr bilo je to što su svi odjednom htjeli koristiti Yasmin, i dosta puta sam odbila pacijentice, misleći da je drugi kontraceptiv za njih bolji izbor. A ovo što se dešava je kombinacija neselektivnog prepisivanja i lova na vještice.
Diao - danas sam umirila jednu godpođu kad sam joj objasnila koliko joj je rizik za emboliju bio veći dok je bila trudna, a nije niti bila svjesna toga. Hipohondrija je opasna bolest, ne dajte joj se. Pročitajte http://www.cybermed.hr/index.php/...li_znati_o_kontracepcijskim_pilulama
Jagoda - možete bez zaštite, potpuno ste sigurni.
Gizmo - slobodno koristite kremu. A krvarenje je spotting, uobičajena nuspojava prva 3 mjeseca uzimanja, i ne treba vas zabrinuti.

Diao

02.10.2008. 20:05

Puno Vam hvala. Onaj Vaš tekst je odličan, i daje odgovore upravo na ono što nas, vjerujem, sve zanima. statistika je ipak statistika! I ovaj put mi je vratila osmijeh na lice happy
I zaboga, nadam se da ipak nisam hipohondar, ali hvala na upozorenju happy

02.10.2008. 21:25

Hmmm happy

Lili23

03.10.2008. 10:05

Pijem Yasmin 2g.i 7mj radi policističnih jajnika ali i i kontracepcije.Vadila sam kks,jetrene probe,faktore zgrušavanja krvi.
kolesterol 5.81
trigliceridi 2.65
eritrociti 5.20
Ostali nalazi su uredu.
Studentica sam,dosta se nezdravo hranim i malo krećem.Tekućine popijem možda 0,5-1l na dan.Od kako sam počela studirati udebljala sam se 10 kg.Sada imam 70 kg.Težina je stalna već 2 g.Visoka sam 164cm.
S obzirom na to sve mogu li nastaviti piti Yasmin?

03.10.2008. 11:50

Možete, ali morate srediti te trigliceride, vrlo je loš nalaz. To je posljedica prehrane.

gizmo

03.10.2008. 11:50

da li je lagana bol i napuhnutost, kao kad trebam dobiti menstruaciju ,u donjem dijelu trbuha također normalna s obzirom da imam još 2 tablete popiti i da mi se bliži kraj ciklusa?hvala!

03.10.2008. 12:30

Da

nina19

03.10.2008. 18:05

..još jedno pitanje u vezi logesta ako se sjećate..trebam prijeći sada nakon yasmina na logest..pa me zanima pošto ste rekli da ne treba pauza od mjesec dana..da li počinjem piti normalno nakon 7 dana pauze ili moram početi piti odmah čim završim sa yasminom..?vidjela sam da ste tako nešto napisali u prijašnjim odgovorima..hvala

03.10.2008. 18:55

Odmah nakon, ako želite zadržati kontracepcijsku djelotvornost, jer je Logest puno niže doziran.

nina19

03.10.2008. 20:30

Hvala Vam!Znači da onda vjerojatno ne će ni doći do krvarenja,jedino nešto slabo?I ako počnem odmah piti Logest ne moramo koristiti drugu zaštitu?Hvala na svim vašim odgovorima i savjetima..stvarno su korisni..

04.10.2008. 10:45

Točno, krvarenja neće biti ili će biti jako slabo, a dodatna zaštita ne treba.

sweet_ginger

04.10.2008. 10:45

Ja sam isto ovaj mjesec presla s yasmina na logest. U uputama Logesta pise da kad se on pocinje uzimati nakon sedmodnevne pauze ako se s druih tableta prelazi na njega. Moja doktorica mi je isto rekla da Logest pocnem uzimati nakon 7 dana pauze nakon yasmina.
Jesam li pogrijesila?

04.10.2008. 12:30

Ma ništa strašno, ove moje upute su više puhanje na hladno - ne vjerujem da će se išta dogoditi.

sweet_ginger

04.10.2008. 14:30

Tijekom 3 i dijela 4 tjedna koristla sam dodatnu zastitu jer sam pila amokscilin nisam htjela riskirat, jer dok.opce prekse mi je savjetovala dodatnu zastitu. Jedino je upitan 1 i 2 tjedan.
I da jos napomenem da necu nijedne tablete uzimati iduci mjesec. Nadam se da se to nece odraziti na ovaj prethodni mjesec.

vrckava

04.10.2008. 21:15

koristim jasmin pilule i trenutno pijem amoksicilin ali tijekom odnosa koristimo kondom pa me zanima ak slučajno pukne imam li razloga za zabrinutost? hvala

05.10.2008. 11:00

Ne.

gizmo

05.10.2008. 15:30

pila san pillule redovito svaki dan u isto vrijeme u 22 i 30.ima li veze ako san zadnju tabletu umjesto u 22 i 30 popila u 19 sati?hvala unaprijed!

05.10.2008. 19:15

Nema

voda_voda

05.10.2008. 23:00

Poštovana,
nakon tri mjeseca uzimanja yasmina ponovila sam krvne nalaze, ali kako nisam u mogućnosti otići ovaj tjedan do ginekologa možete li mi molim vas reći da li su nalazi u redu, bar ove jedinice za koje vidim da su povišene ili snižene:
nesegmentirani 0.02
segmentirani 0.25
limfociti 0.65
monociti 0.03

AST 18
ALT 14
GGT 10
ALP 48

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru i vašem vremenu!