Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

yasmin

Autor Poruka

gizmo

20.10.2008. 22:20

u subotu je krvarenje bilo obilno,u nedjelju srednje a danas već oskudno,skoro pa nema ništa ali me boli i napuhnutost..jedva čekam odgovor..

rhye

21.10.2008. 13:10

Poštovana doktorice, moram pohvaliti ovaj forum na koji sam naišao. Tražio sam neki savjet kako bi možda umirio svoju djevojku. Naime, ona pije Yasmin već godinu dana, a prije toga je probala s Triquilarom, Stedirilom, Diane35 i s Logestom (sve unutar 2 i pol godine) ali joj ništa nije odgovaralo, te je Yasmin ispao kao njena jedina solucija.
Vadila je krv (jetra, zgrušavanje) pred tjedan, dva nakon svih onih vijesti u vezi Yasmina i sve je bilo u redu po krvnoj slici. Tako joj je njezin ginekolog savjetovao da može nastaviti s Yasminom. No u nedjelju (19.10.) se počela osjećati loše, slabost i vrtoglavica, i to se nastavilo i sljedeći dan pa tako i danas premda nešto slabije. A prije te slabosti u subotu se osjećala jako naduto kad god bi pojela nešto. Bila je kod doktora opće prakse provjeriti tlak koji je dobar (120/80) i njezin doktor joj je savjetovao da se ne brine i da to nema veze s pilulama kad Yasmin uzima već malo više od godinu dana, nego se radi o nekakvoj virozi. Mislite li da treba otići i do svog ginekologa ili nije potrebno i da ne prekida s uzimanjem Yasmina (prošla je prvi tjedan kutije)? Unaprijed Vam hvala!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

21.10.2008. 14:10

Jako sam sretna što vam djevojka ima pametnog doktora. Naravno da nema nikakve veze s Yasminom, ne treba ići kod ginekologa, i ne treba ga prekidati. Ne znam u koju bi se uopće bolest ti simptomi ubrojili a da se može pripisati Yasminu happy.

inness69

21.10.2008. 19:20

od petka imam smeđi iscjedak a prestajem piti tablete danas pa me zanima jel se trebam brinuti,bila sam i pod stresom

inness69

21.10.2008. 19:20

dobar dan. zadnju tabletu yasmina pijem danas,ali od petka imam smeđi iscjedak koji idalje traje... zanima me jel se trebam brinuti zbog toga ili je to normalno? pijem yasmin od 3.mj. bila sam i pod stresom u petak pa me zanima jel to razlog... hvala unaprijed

21.10.2008. 21:20

Da, to je razlog i normalno je.

rhye

22.10.2008. 08:30

Hvala Vam na brzom odgovoru! Samo da još spomenem jer sam zaboravio prije. Dal isto nema razloga za brigu ako mi je djevojka imala i osjećaj mučnine uz već navedeno. Ne zamjerite mi ako Vam dosađujem! happy Unaprijed hvala!

22.10.2008. 13:00

Ne, ni to nema veze happy.

zizuzi

22.10.2008. 13:00

Pijem yamin već dvije godine i sad sam napravila mjesec dana pauzu zbog cijele ove strke oko tih pilula, međutim one meni odgovaraju i htjela bi nastaviti piti, ali zanima me da li je mjesec dana premala pauza???

22.10.2008. 17:40

Pauzu niste ni trebali raditi, one se ne preporučuju. Samo nastavite.

neznalica

22.10.2008. 22:05

poštovana doktorice,,,malo sam čitao i ako sam dobro shvatio samo potvrdite,,,,nakon prestanka yasmina sljedeća menstruacija bi trebala biti ista kao i ona prije početka uzimanja pilula.,što će reći ako su bile neredovite bit će i sad takve a ukoliko su bil redovite možda će biti potrebno neko vrijeme da postanu redovite?

i još jedno pitanje,nažalost puno razmišljam o tome makar kad opet bolje razmislim smirim se.naime cura je prestala piti pilule dok ne napravi krvnu sliku( nisam bio za prestanak tj pauzu jer se onda sve samo poremeti ali sta je tu je kad je cura pomalo paranoicna).Imali smo spolni odnos nakon prestanka uzimanja pilula, i kao i obično koristili kondon,kao i inače ne ejakuliram u nju nego samo u kondom jer smo zaista oprezni po tom pitanju.I čitam stalno da vi pišete da trudnoća nije laka stvar za napraviti i da je potrebna penetracija i ejakulacija i sve me to smiruje.Ali uvjek postoji onaj ALI...zadovoljavao sam svoju curu prstom nakon odnosa.dali je moguće da dođe do trudnoće ako mi je na rukama ostalo sperme koju sam naravno obrisao prije ako je uopće i bilo na mojim prstima.??znači penetracija prstom poslije odnosa uz moguće dodirivanje penisa prije?

23.10.2008. 10:00

Prvo ste dobro shvatili, a drugo je nemoguće happy. I dozvolite da vam zahvalim na čitanju s razumijevanjem i shvaćanju, pravo ste osvježenje happy.

ivanaivaan

23.10.2008. 10:00

Pokušala sam naći odgovor u prijašnjim postovima, ali ih ima veoma mnogo, čitala sam oko 2 sata i nisam naišla na isto pitanje... unaprijed se ispričavam ako je na isto pitanje već odgovoreno...

Naime, pila sam yasmin 1 godinu na recept, nakon ginekološkog pregleda.
Prije uzimanja yasmina menstruacije su mi bile neredovite, a ustalile se za vrijeme uzimanja kontracepcije (gotovo svaku četvrtu subotu, ponekad nedjelju, tj ciklus mi je trajao najčešće 28 dana). odlučila sam ih prestati piti. trebala sam dobiti menstruaciju prije 5 dana (prvu nakon prestanka uzimanja pilula). počela sam primjenjivati dodatnu kontracepciju (kondom) tjedan dana prije zadnje pilule iz zadnjeg pakiranja, tj. 2 tjedna prije nego što sam trebala započeti novo pakiranje (koje nisam započinjala)
1) Zanima me postoji li mogućnost trudnoće, ili je dodatna mehanička zaštita primijenjena na vrijeme?
2) je li moguće da se nakon prestanka uzimanja yasmina malo poremeti ciklus (ili bi mi i sada ciklus trebao trajati oko 28 dana)

unaprijed zahvalna

23.10.2008. 11:20

Slabo ste mi vi čitali happy. Evo post iznad vašeg, piše Neznalica:
poštovana doktorice,,,malo sam čitao i ako sam dobro shvatio samo potvrdite,,,,nakon prestanka yasmina sljedeća menstruacija bi trebala biti ista kao i ona prije početka uzimanja pilula.,što će reći ako su bile neredovite bit će i sad takve a ukoliko su bil redovite možda će biti potrebno neko vrijeme da postanu redovite?

kliker

23.10.2008. 23:45

Poštovana doktorice,
djevojka mi pije yasmin tablete kako je preporučeno (3 tjedna tableta i 1 tjedan pauze), već nekih pet mjeseci. Danas je trebala dobiti menstruaciju, ali još nije. Inače kod spolnog odnosa koristimo i kondom, ali tri dana prije kraja uzimanja tableta nismo.
Trebamo li se zabrinuti? Koji su još mogući uzroci kašnjenja menstruacije? Skoro je cijeli dan osjećala menstrualne bolove, ali nije ju dobila.
I prije dva tjedna je zaboravila popiti ujutro tabletu pa ju je popila popodne. Može li zbog toga biti nečega?
Zahvaljujem.

24.10.2008. 10:20

To nije menstruacija nego krvarenje izazvano Yasminom, i doći će. Nije sve u životu savršeno, pa ne može ni krvarenje u minutu doći.

mo

27.10.2008. 16:10

Cijenjena doktorice!
Imam dva pitanja vezana uz Yasmin. Kako se učinkovitost smanjuje ako je došlo do povraćanja ili proljeva,zanima me vrijedi li to i ako se koriste čajevi za čišćenje ili tablete te namjene (poput dulcolaxa) ili ostali laxativi? Treba li koristiti kondom i u tom slučaju? A drugo je vezano uz javljanje promjena raspoloženja uz uzimanje Yasmina. U jednom od prethodnih odgovora napisali ste da pojava depresije može biti uzrokovana yasminom,mene zanima zašto dolazi do toga,jer sam ih i sama kod sebe primjetila. Da li je to samo u prvo vrijeme,dok se organizam ne privikne (jer sam tek završila sa prvom kutijom) ili to mogu očekivati i tokom daljnjeg korištenja? Hvala na odgovoru

27.10.2008. 17:15

Smijete upotrebljavati preparate za čišnjenje, ali nakon što se pilula apsorbira, dakle nakon minimalno 2 sata.
A depresivno raspoloženje obično prolazi nakon najduže 2-3 mjeseca korištenja, pilula, ali ne obavezno. Razlog je, naravno, promjena hormonskog statusa uzrokovana pilulama, na koju su neke žene osjetljive.

mic9

28.10.2008. 09:30

postovani.
pila sam yasmin tablete 2 godine bez pauze.prosli mjesec sam popila zadnju tabletu, ali sam imala odnos sa svojim deckom u periodu u kojem je trebalo nastupiti krvarenje nakon popite zadnje tablete.nismo koristili drugu kontracepciju jer sam ocito, krivo smatrala da tablete jos djeluju.menstruacija mi kasni 9 dana.i nisam bila zabrinuta jer u uputstvima pise da su menstruacije u pocetku ne redovite.prije uzimanje tableta sam imala redovne i točne.prema nekim postovim, ranije, sto sam citala postoji mogucnost da sam trudna.Molim vas da mi odgovorite jer sam sad u 100 briga.
mela

28.10.2008. 10:10

Teško da ste trudni, jer su tablete još trebale djelovati. Napravite test.