Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

yasmin

Autor Poruka

jagoda

03.11.2008. 09:30

Poštovana doktorici,
danas sam popila 8. tabletu iz kutije yasmina, za manje od sat vremena sam povratila. Nakon dva i po sata sam popila drugu tablet. Jučer sam imama odnos. Dali imam razloga za brigu? Dali cu sada piti tablete dan krace (20 dana) pa raditi pauzu od sedam ili da kupim novu kutiju i popijem dvadeset prvu tabletu iz nove kutije.
unaprijed hvala na odgovoru i srdacan pozdrav.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

03.11.2008. 11:15

Nemate razloga za zabrinutost. Ciklus će vam trajati dan kraće, normalna pauza od 7 dana prije slijedeće kutije.

04.11.2008. 16:50

draga doktorice, molim vas za ogovor ili savijet!
pila sam yasmin 2,5 godine zbog homonalnog poremećaja i neredovitih menstruacija. po prirodi sam malo paničarka pa sam nakon zadnje kutije u 9 mj prestala piti pilule da bi napravila sve potrebne laboratorijske pretge vezane za koagulaciju. nalazi su mi u redu ali pošto sam jedne čekala jako dugo, nisam nastavila sa korištenjem yasmina nakon 7 dana. mjesečnicu sam trebala dobiti 27.10. i još je nema.tijekom mjeseca sam imala odnose lai sa kondomom i niti jedan nije puknuo. zadnjih nekoliko dana osječam povremenu bol u trbuhu, da li bi po tome trebla skoro dobiti?hm?pretpostavljam da zaštita ne vrijedi nakon prestanka uzimanja?kolke su šanse za trudnoću ako niti jedan kondom nije puknuo? koliko je kod hormonalnih poremećaja normalno da nakon prestanka pilila ne dođe mjesečnica na vrijeme? oprostite što sam vas jako ugnjavila, nadam se vašem skorom odgovru! lijep pozdrav

04.11.2008. 17:50

Ovo vam sve piše u prijašnjim postovima na ovom topiku, niste vi jedini koji ste prestali korititi Yasmin. Ukratko, da, normalno je da vam menstruacija kasni. A za kondome pročitajte topik Pitanje u vezi kašnjenja menstruacije.

PCELICA

04.11.2008. 18:05

Dobra vecer! Ponovno ja, sa istim problemom, ali različitim pitanjima... Da li znate za još koji slučaj poput moga i koji je rezultat? Da li su se često događale takve stvari? Oprostite na gnjavaži i hvala Vam na svim odgovorima!

04.11.2008. 20:40

Možete postaviti pitanje 100 puta, ja svejedno neću znati jeste li trudni ili ne blunk. Medicina nikad nije dva plus dva.

05.11.2008. 16:55

Dobar dan..(kako kome happy )! Drago mi je sto bas Vi odgovarate na ovom forumu, jer sam Vasa pacjentica pa mozda i shvatite o kome je rijec, ali smatram da je to u konacnici sasvim nebitno! Ugl, yasmin sam isto u dogovoru s Vama uzimala nesto vise od godinu dana, no zbog mamine pretjerane brige sam ga prestala uzimati prije nekih mjesec dana. Tu mjesecnicu sam dobila redovito, a ovaj ciklus sad mi kasni danas 6. dan. S deckom sam koristila kondom, ali svejedno umirem od straha. Inace sam i prije yasmina znala dobiti tek negdje 35. dan pa sam mislila mozda pricekati do sutra, a onda uzeti test. Koliko su testovi uopce pouzdani? btw. mama me sad u ponedjeljak odvela u laboratorij i svi nalazi su mi bili ok, jedino mozda povecan bilirubin, ali mislimo da to nema nikakve veze s bilo cim. Slusala sam embriologiju i znam da spermij nema lagan put i da zatrudnijeti nije tako jednostavno, ali.. I jos nesto, mama mi je sad prepisala diane 35 jer nisam zbog obaveza mogla doci k Vama, ali neznam dali da pijem njih ili nastavim s Yasminom jer mi je odgovarao savrseno (ukoliko uopce dobijem menzes.. sad( ) ? Hvala unaprijed kako god bilo! happy

05.11.2008. 21:50

Recite mami da je vrlo neozbiljan doktor ako nije provjerila da li u svijetu ima ikakvih negativnih izvješća o Yasminu happy. Napravite test da se smirite, ali menstruacija će vjerojatno i dulje kasniti. Ako će mama biti sretnija, pijte Diane, ali recite da sam poručila da je rizik za tromboemboliju isti na svim kontraceptivima blunk. Ja sam uvijek za onaj koji pacijentu više odgovara - ako pogodimo od prve tim bolje.

sgh

06.11.2008. 20:15

dobro vecer! mozda se pitanje i ponavlja, alii bih vas zamolila ako mi mozete reci je li zastita od nezeljene trudnoce sigurna u potpunosti od prvog dana kada pocnem piti pilule Yasmin?

palčica*

06.11.2008. 23:55

Hvala na odgovoru! happy glede majke, rekla sam ja njoj da je to nepotrebna briga, ali valjda si ne može pomoći u situaciji vlastite djece. Inače još nisam dobila, ali sam test napravila popodne i negativan je (ne znam je li problem ako nisam radila s prvom jutarnjom mokraćom?). Još sam Vas htjela pitati nešto malo nevezano uz ovaj topik. Pitala sam Vas ono za Dianu vs. Yasmin, ali malo sam jučer čitala i vidjela da je netko pitao nešto u vezi gljivičnih infekcija i kontraceptiva. Naime, meni su se tijekom prošle godine znale često javljati infekcije (Vi ste mi radili bris pa ste mi rekli kako mogu sama prepoznati), ali Vi i jedan Vaš kolega ste mi rekli da se tim ne bih rebala zamarati jer se javljaju od stresa, promjene ph( čak i zbog gela za tuširanje tako da stvarno pazim i koristim hygeu) itd. Primjenjivala sam terapiju i prolazilo je, ali se često javljalo ponovno. Nisam imala ni bolove, ni peckanje nego konstantno neugodan iscjedak. Je li to možda zbog yasmina? I hoće li mi to onda biti i od Diane ako je i ona jak kontraceptiv. Mislila sam ako bi mi Vi možda mogli preporučiti neki drugi? Hvala!happy

07.11.2008. 09:50

sgh - da, od prvog dana
Palčica - test je ok i popodne ako je prošlo 14 dana od "sumnjivog" odnosa. A što se gljivica tiče - skloni ste i tu vjerojatno neće pomoći niti promjena kontraceptiva. Jednog dana, vjerovali ili ne, će proći i zaboravit ćete oko čega ste se živcirali. Teoretski, možda bi kontraceptiv s manjom dozom popravio stvar (npr. Logest), ali mala je to šansa.

bebachica

07.11.2008. 10:45

pocela sam piti yasmin prije tjedan dana i od prekjucer mi je uzasno mucno, boli me trbuh, glava, ukoceni su mi misici vrata...mislite da je to od yasmina? ja sam prvo mislila da sam nesto krivo pojela jer me trbuh boli svaki put kad nesto pojedem...mislite da bi trebala prestat piti tablete? to mi je inace prvi put da uzimam neku kontracepciju...

postit

07.11.2008. 11:55

poštovana doktorice, pozdrav!
na forum se javljam prvi put! yasmin sam kontinuirano uzimala od srpnja 2007., ali sam prošli mjesec napravila jednomjesečnu pauzu, menstruacija je uredno došla, počela sam novo pakiranje s kojim sam sad pri kraju. svom ginekologu sam za bolove ispod lijeve dojke rekla na redovitom pregledu u 6.mjesecu, on je rekao da vjerojatno nije ništa ozbiljno. osim toga nisam imala neke značajnijie nuspojave, a i krvni nalazi su oba puta bili uredni. e sad, bez obzira na paniku oko yasmina, jer joj nisam pridodala pažnju, ovaj mjesec imam određene poteškoće pri disanju u smislu da par puta hoću duboko udahnuti, a ne mogu, a i imam bolove u trbuhu, pa sam Vas htjela zamoliti za mišljenje je li moguće da se radi o nečem ozbiljnjijiem i povezanim s pilulama. inače, pakiranje ću naravno završiti,a javit ću se i svom ginekologu za vrijeme pauze svakako! Hvala vam unaprijed na odgovoru!

07.11.2008. 19:15

Za obje - ni jedna ni druga nemate simptome koji se mogu povezati sa Yasminom, pa predlažem da posjetite svog doktora opće prakse.

diesel134

15.11.2008. 00:50

Poštovana.

Zaboravila sam popiti tabletu yasmina,i to zadnji dan drugog tjedna,i to sam je popila nakon 13 sati zakasnjenja i tu većer sam imala seksualni odnos,i to bez zastite..i onda sam opet popila tabletu.ali u redovnom terminu..molim vas pomoć,Ima li mogućnosti da sam trudna??dal još mogu šta poduzeti??

15.11.2008. 10:20

Od tog odnosa niste ostali trudni. Sad koristite dodatnu zaštitu 10-tak dana.

Mrljica

15.11.2008. 20:05

doktorice... pitanje koje možda nije konkretno u vezi yasmina, ali bih svejedno bila zahvalna na odgovoru. pilule yasmin pijem već par mjeseci (više od pola godine) zbog ciste na jajniku. dečko i ja smo svejedno imali odnos sa kondomom, međutim kondom je puknuo i 'sadržaj' se izlio 'u mene'... :/ zanima me... kolike su šanse da ostanem u drugom stanju, pošto koristim yasmin tablete i bih li svejedno trebala otići po pilulu 'dan poslije'. kako još nisu istekla 72h, bila bih vam vrlo zahvalna na odgovoru happy))

dalmatinka81

16.11.2008. 13:00

Poštovana,
nažalost otišla sam na trodnevni put i zaboravila uzeti yasmin tablete sa sobom. To bi trebalo značiti da imam 3 tablete viška. Da li da pri povratku popijem tri tablete ili da završim s uzimanjem za ovu kutiju i počnem piti novu za osam dana?
Unaprijed zahvaljujem na brzom odgovoru

16.11.2008. 14:25

Mrljica - ne trebate ništa. Pročitajte topik Pilula za dan poslije - najčešća pitanja
Dalmatinka - da, bacite ostatak ove kutije, a osmi dan započnite novu.

dalmatinka81

16.11.2008. 21:50

Poštovana doktorice,

nažalost popila sam tri tablete prije nego što sam pročitala Vaš savjet. S obzirom na to da sam zadnju tabletu prije ove tri popila u četvrtak što da radim sada? da li da ih nastavim piti u petak ili tek u ponedjeljak ili da popijem kutiju do kraja? zahvaljujem na odgovoru.