Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

yasmin

Autor Poruka

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

17.11.2008. 10:20

Ajme, katastrofa happy. Sad možete kako hoćete jer u slijedeća 2 tjedna niste zaštićeni od trudnoće. Dakle, ili bacite ostatak kutije, 7 dana pauze pa nova, ili ovu popijte do kraja. I kondom u oba slučaja.

dalmatinka81

17.11.2008. 12:55

sedam dana pauze od četvrtka ili od jučer kada sam popila tri tablete? Btw, ne znam da li je podatak da sam počela krvariti bitan ili ne.... još jednom zahvaljujem na pomoći

17.11.2008. 13:45

Pa naravno da ste počeli krvariti, što mislite zašto sam rekla da je katastrofa happy? Pauza neka bude od dana kada ste zaboravili prvu tabletu, radi kontracepcijske zaštite.

dalmatinka81

17.11.2008. 20:05

evo samo da budem 100 % sigurna- prvu sam tabletu zaboravila popiti u petak. Dakle sada počinjem sa slijedećom kutijom u subotu ili...? Puno,puno hvala

17.11.2008. 21:15

Malo ste pretjerali s dopisivanjem, moj odgovor je bio više nego jasan i prošli put.

valika26

18.11.2008. 10:30

Poštovana doktorice, samo jedno kratko pitanje... Pila sam yasmin 5 mjeseci, zadnji mjesec sam napravila pauzu. Sada ću opet početi sa yasminom međutim nisam popila prvu tabletu prvi dan menstruacije. Sada je menstruacija več pri kraju pa me zanima dali da preskoćim ovaj mjesec sa yasminom ili da počnem piti, tj. dali ću biti zaštićena ovaj mjesec ili ne? Hvala

18.11.2008. 11:20

Prva 2 tjedna ja ne bih računala sa zaštitom ovaj mjesec i treba kondom, poslije je zaštita pouzdana. Dakle, kako vam se učini pametnije, ovaj ili slijedeći mjesec.

golubica_da

18.11.2008. 12:55

Poštovana doktorice!
Znam da se puno pitanja postavlja u vezi moguće trudnoće i prestanka uzimanja pilula, pa sam i ja jedna od tih. Yasmin sam koristila nekih 18 mjeseci bez velikih pauza. Zadnju tabletu sam popila 21.9. i odlučila prestati s uzimanjem. Menstruaciju sam dobila 25.9. i nakon toga imala odnos s kondomom (nije pukao, dečko je prije ejakulacije izvadio). Negdje oko 10.10. sam imala neko blago krvarenje u trajanju od 4 dana i nakon toga smo opet imali odnos, s kondomom, ali je ovaj put dečko svršio u mene (kondom nije pukao). Napravila sam 2 testa, bili su negativni, ali menstruacije još nemam. Panika?

18.11.2008. 16:10

A zašto, na negativne testove? Samo nemojte da vam se dešava nezaštićeni odnos nakon prestanka uzimanja kontracepcije, jer su ovulacije vrlo nepredvidljive.

golubica_da

19.11.2008. 10:05

Zaboravila sam napisati da sam prvi test (Intimo) napravila 5.11. u poslijepodnevnim satima, a drugi test (isto Intimo) 11.11. rano ujutro. Pošto ne znam kad mi je bila ovulacija, i ako je bila, zanima me ako je moguće da testovi nisu pokazali dobar rezultat.
Oprostite što Vas toliko svi zatrpavamo pitanjima, ali velika ste nam pomoć!!! I utjeha, ponekad... happy

PCELICA

19.11.2008. 10:05

Dobar dan! Ponovno Vam se javljam vezano uz isti problem, moguću trudnoću. Naime, bila sam prošli tjedan (13.11.) na ginekoliškom pregledu, tj. ultrazvuku i nije se ništa vidjelo. Po mojoj računici trebala sam dobiti mengu jučer, 18.11. Čak mi je doktor rekao da uopće ne vidi da je bila ovulacija.. Dakle? Da li je mogućnost trudnoće isključena 100%? Isto tako mi je rekao da je za ultrazvuk rano, ali ja sam svejedno otišla. Zadnja menstruacija mi je bila 22.10.2008

blue sun

19.11.2008. 10:40

Cijenjena doktorice,

Imam 21. godinu, a yasmin pijem 1,5 godinu. Studentica sam te kako bi se spriječila od neželjene trudnoće pilule namjeravam koristiti još najmanje 3 godine dok ne završim faks. Znači da bi uzimala yasmin ukupno negdje 4,5 godina, a to mi se čini nekako predugo. Dakle, mene zanima koliko je ukupno godina kontinuiranog uzimanja yasmina preporučljivo, odnosno može li dugotrajno korištenje pilula negativno utjecati na moje zdravlje? unaprijed Vam puno zahvaljujem na odgovoru.

Lijep pozdrav

19.11.2008. 18:15

Golubica - da li vi to želite biti trudni blunk? Testovi su potpuno pouzdani 15 dana iza odnosa.
Pčelica - na ultrazvuku se ništa ne bi vidjelo niti da ste trudni, dakle uzalud ste ga platili. Zar nije lakše napraviti test nego mene 3 puta pitati istu stvar blunk?
Blue Sun - ako ne mislite roditi, pilule možete koristiti do menopauze, bez prekida. Sve posljedice po vaše zdravlje bit će dobre, jer pilule štite od mnogih ginekoloških bolesti i problema, a ne izazivaju nijedan.

Frozen

19.11.2008. 22:45

Poštovana doktorice,
nedugo nakon što sam popila tabletu yasmin sam povraćala stoga sam uzela još jednu tabletu.zanima me da li sada svaki mjesec moram kupovati novu kutijju ranije kako bih nadoknadila tu tabletu ili to mogu uskladiti na neku drugi način? unaprijed hvala

20.11.2008. 09:25

Zaboravite da ste popili tu jednu viška, pijte kutiju do kraja (ciklus 20 dana), 7 dana pauze, i novu. Sve će biti u redu.

pupi

20.11.2008. 09:25

Poštovana doktorice,
pijem Yasmin već dulje vrijeme i općenito sam vrlo zadovoljna. Menstruacija mi traje 5 dana, ali zadnja dva mjeseca 3. dan nakon prestanka menstruacije (to je ujedno i 3. dan novog pakiranja Yasmin) javi mi se smeđi iscjedak. Znači li to da nešto nije u redu?

20.11.2008. 16:25

Ne znači. Krvarenje na kontraceptivima nije znak bilo čega, to je jednostavno krvarenje uzrokovano hormonima koje uzimate. Možda biti blago, slabo, sa smeđim iscjetkom prije ili poslije, svejedno.

yasmin250

21.11.2008. 17:25

ma nece mi poslati ovo!!! uglavnom... mozete mi reci... imala sam pauzu od 2 mj. i sada bi opet pocela piti YASMIN ... da pocnem prvi dan menstruacije? i jeli trebam dodatnu zastiti poslije menstruacije ili prvih 7 dana ?

yasmin250

21.11.2008. 17:25

Dobro vecer. Mozete mi molim vas pomoci, ja sam imala pauzu od yasmina 2 mj. i sada ih opet zelim piti... da pocnem ih piti prvi dan menstruacije ? jeli mi treba dodatna zastita uz to prvih tjedan dana ?

21.11.2008. 20:55

To vam piše u uputi za lijek. Da, prvi dan, bez dodatne zaštite.