Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

yasmin

Autor Poruka

zvoncica05

22.11.2008. 11:10

Redovito pijem yasmin tablete vec sedam mjeseci . Dogodilo mi se da sam tabletu osmi dan zaboravila uzeti , to tek sam primjetila kada sam trebala uzeti slijedecu, te tako reci osmu i devetu tabletu uzela istodobno.... prvi tjedan dana uzimanja novog pakovanja nisam imala sploni odnos, jeli potrebno slijedece dane koristiti kontracepciju dakle 10, 11,12 .... dan, u slucaju spolnog odnosa.

Unaprijed Vam hvala !

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

22.11.2008. 16:25

Da, potrebno je 2 tjedna.

yasmin250

22.11.2008. 16:30

e hvala vam puno puno... ma ja procitala samo one bolesti u uputama i bacila ih u smece ... happy hvala blunk

Anitta

23.11.2008. 14:25

Nakon ovoliko odgovora na ovu temu, ipak je ostala jos jedna stvar koja me zbunjuje. Pitanje je da li je potrebno cetvrog tjedna (u pauzi izmedju dvije kutije) koristiti neku dodatnu zastitu prilikom spolnog odnosa?

23.11.2008. 16:05

I baš mislite da ste vi prva se to sjetila pitati blunk? Prije stoprva. Ne treba.

jesenka

26.11.2008. 15:30

Ne bi htjela paničariti, ali moje me krvarenje počelo zabrinjavati. Naime pijem yasmine od srpnja (prvenstveno sam počela zbog problema s menstruacijama). Večeras bi trebala popiti svoju 18. tabletu ovaj mjesec. No prije četiri/pet dana počela je lagana sukrvica (više kao smeđi iscjedak) - moja rekacija je bila: to je vjerojatno to točkasto krvarenje, prestat će za par dana i nastavila sam piti pilule. No za par dana nije prestalo nego se povećalo i od jučer počinje djelovat kao prava menstruacija (po količini to tako djeluje, nije strašno, ali takve su količinski moje menstruacije (zadnjih mjeseci). Koliko ja znam, dok pijem pilule ne mogu dobiti prijevremenu menstruaciju, jel tako? Ovaj mjesec nisam propustila ni jednu tabletu, kasnila jesam , ali ne više od par sati (nikako ne 12 sati). Možda zvučim bedasto, ali nije mi jasno u potpunosti šta je to točkasto i/ili probojno krvarenje i da li se ovo trenutačno moje ubraja u tu kategoriju? Je li vrijeme za uzbunu? Dal' da nastavim pit tablete i popijem do kraja bez obzira na krvarenje ili da prestanem (budući da sam u trećem tjednu) odkrvarim i nakon 8 dana počnem s novom kutijom?
Zahvaljujem!
Pozdrav!

26.11.2008. 16:50

Prvo, nemate nikakvog razloga za zabrinutost, s vašim tijelom je sve u redu, ovo rade pilule. Po opisu zvuči kao probojno krvarenje, ali je potpuno nebitno da li je probojno ili toćkasto. Najpametnije vam je piti pilule kao da se ništa ne zbiva. Kod slijedeće kutije će se vjerojatno sve normalizirati.

marta5

27.11.2008. 14:25

Pila sam yasmin skoro 2 godine i napravila sam pauzu. Zadnja menstruacija mi je bila 22.9 (to je bila zadnja koju sam dobila nakon tableta) i trebala sam dobit 20.10. znala sam da ce mi kasnit jer mi je i prije tablata bila neredovita, ali sam sad već u panici. imala sam odnose i koristili smo kondome, ali se jedanput dogodilo da je ušao u mene bez kondoma pa ga je naknadnostavio. Napravila sam test na trudnoću i negativan je, ali me je svejedno jako strah jer kasni mi skoro 6 tjedana, sto je puno, pa se pitam kolike su šanse da sam trudna?

27.11.2008. 14:40

Pročitajte Topik Pilula za dan poslije - najčešća pitanja, a onda odite ginekologu, bez obzira što vjerojatno niste trudni.

blue sun

30.11.2008. 12:15

Poštovana doktorice,

imam 21. godinu. Yasmin pijem 1,5 god, ali ga namjeravam prestati koristiti. Prije yasmina menstruacija mi je bila neredovita (ciklus od 12 do 40 dana), te znam da će mi stoga vjerojatno i sada, kada prestanem uzimati Yasmin biti neredovita. Zanima me koliko su uobičajna odstupanja od normalnog ciklusa nakon prestanka uzimanja yasmina? Odnosno koliko vremena može proći nakon zadnje, pilulama potaknute menstruacije i slijedeće "prirodne" menstruacije? da znam kad mogu početi paničariti...hehehappy Unaprijed Vam zahvaljujem na odgovoru.

Srdačno,

blue sun

30.11.2008. 15:45

Nema pravila, može proći i par mjeseci dok sve dođe na svoje mjesto.

01.12.2008. 14:30

Poštovana doktorice dobar dan!
Pišem sa dečkovog nicka tako da Vas ne zbunim happy.
Pijem jasmin vec peti mjesec i ovo mi je drugi tjedan petog mjeseca. Sinoć smo imali odnos i primjetila sam malu sukrvicu , točnije ajmo reć točku oko cm. Pa me zanima da li je to normalno , jer znam da dok pijem yasmin ne bi trebalo biti sukrvice odnosno krvi!? Da li to mozda znaci da yasmin, laički rečeno , ne djeluje ili nešto drugo ? Hvala!

01.12.2008. 17:50

Ma ne, to je spotting, najnormalnija nuspojava, koju je ovaj put pokrenuo odnos. Bez brige, može biti i obilnije.

nat88

02.12.2008. 17:25

Poštovani!

Interesira me da li je dozvoljeno uzimati Yasmin u kombinaciji s Sinersul forte tabletama koje bi trebala koristiti radi bubrega?
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!
Lijep pozrav

02.12.2008. 20:05

Da

dijavuus

03.12.2008. 13:40

Uskoro bi trebala početi piti 3. kutiju yasmin tableta, tako da bi menstruaciju dobila oko Nove godine, a idem na put. Citala sam da se menstruacija moze preskočiti ako nastavim piti odmah drugu kutiju. Zanima me dali je to pametno i dali bi imala kakve probleme?

03.12.2008. 15:40

Slobodno nastavite drugu kutiju zaredom, ništa se neće desiti.

yasmin250

03.12.2008. 21:00

Vecer, opet ja. Bila sam na pregledu kod ginekologa, prije tjedan dana sam pocela opet piti Yasmin na prvi dan menstruacije, i poslije sam otisla kod ginekologa i rekao mi je da imam puknutu cistu na jajniku i upalu jer sam mu ja rekla da sam imala i neugodan iscjedak obilan. Sada poslije menstruacije (tjedan dana) imam i dalje gusti smedji iscjedak, jeli moguce da se nesto poremetilo zbog pilula ili je to zbog upale? Rekao je da nemam nista u maternici, sto bi to znacilo? Jeli smijem piti Yasmin i dalje uz Medazol i Canesten?

Spomenuo je oralne kontarceptive, ali neznam u kojem smislu ...

03.12.2008. 22:45

Sve je u redu. Imate spotting, vjerojatno zbog upale, i proći će. Smijete sve ovo zajedno koristiti.

Dana87

04.12.2008. 18:45

Postovana doktorice,

pregledala sam Vas forum Diane35 i Yasmin iz razloga sto vec 11 mjeseci uzimam Yasmin zbog PCOS, a i opadanja kose. Imam dijagnozu androgene alopecije, ali unatoc uzimanju Yasmin nema vidljivog poboljsanja, kosa mi strasno opada i vidljivo je prorijedjena. Probleme sa aknama nisam nikada imala. Dermatolog mi je preporucio naraavno savjet sa ginekologom te mozda uzimanje Diane35, jer one imaju i nekakvu antiandrogenu komponentu. Znam da pilule razlicito mogu djelovati na svaku osobu, no molim Vas misljenje, da li su Diane35 doista bolje od Yasmin za a.a.? Bojim se da ce ostavljati vise nuspojava buduci da imaju visu dozu hormona od Yasmin, konkretno da li postoji pojacani rizik od tromboze i svih onih nuspojava navedenih u knjizici? Da li je prelazak sa Yasmin da Diane35 kompliciran i kako se odvija?Inace sam zadovoljna sa Yasmin, unatoc silnoj prasini koja se dize oko oralnih kontraceptiva, kao da drugi lijekovi nemaju nuspojava.

Unaprijed zahvalna.