Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

yasmin

Autor Poruka

Golamladenka

14.12.2008. 21:05

Imam jedno pitanje, Poštovani!

Pokušavam s dečkom spavati. Ali ono što me brine je to da on stvarno ne želi uzimati kondom ( koji smanjuje doživljaj ). Nagovara me na pilule, ali nekako me strah zbog smrtnosti djevojaka u zadnje vrijeme baš zbog yasmin pilula. Još jedna stvar je da ja nisam bila baš nekog zdravlja do sad tj. stalno sam pila neke antibiotike zbog mandula dok ih nisam operirala- pa nisam oduševljena s tim da se opet moram kljukat s tabletama i to 21 dan mjesečno. No , doktorica mi je rekla da bi mogla posjetiti ginekologa jer su moje menstruacije jako bolne i obilne, a i već 2 godine zaredom u isto vrijeme pojavila se anemija, pa je preporučila da zbog toga uzimam hormonalnu terapiju. I je li hormonalnu terapija zapravo kontracepcijska pilula?

da sažmem:
* koliko su pilule štetne?
*koliko bi one meni pomogle?
*je li hormonalnu terapija zapravo kontracepcijska pilula?
*da ste na mom mjestu što bi ste učinili?

Unaprijed Vam puno hvala! -čekam odgovor happy

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

14.12.2008. 23:35

Da i ja sažmem: da, hormonalna terapija su kontracepcijske pilule, i jako bi vam pomogle, ne samo zato da ne ostanete trudni. A o njihovoj štetnosti: samo rpočitajte ovaj topik i puno toga bit će vam jasnije.

crnkica

14.12.2008. 23:35

poštovana, popila sam kutiju yasmina i 7 dan pauze imala sam nezaštićen spolni odnos, ali nisam nastavila piti pilule, nego sam ovaj mjesec odlučila preskočiti.može li postojati ikakva šansa za trudnoću? hvala

15.12.2008. 10:25

Teoretski da (ako do 10-tog dana ciklusa, a prvi je dan prestanka uzimanja pilula, imate ovulaciju), praktično teško.

crnkica

15.12.2008. 14:55

znači ovako, da vam konkretno objasnim.
23.11 sam prestala sa uzimanjem pilula.
menstuaciju sam dobila 26.11-četvrtak a u nedjelju 30.11 imala sam nezaštićen odnos, ali u ponedjeljak nisam nastavila piti pilule. ?
jeli onda moguće ili vrlo teško?
hvala

15.12.2008. 21:25

Shvatila sam i prvi put happy. Odgovor je isti.

crnkica

16.12.2008. 19:00

ok, a bili ja sad trebala dobit menstruaciju 26.12 kao što bi trebala da sam pila pilule, ili?

16.12.2008. 21:55

Ne, menstruaciju trebate dobiti kao što ste dobijali prije nego ste pili pilule.

studenticazg

17.12.2008. 19:15

Poštovana,

U 10. mjesecu sam prestala s yasminom. Sljedeću mengu sam dobila otprilike kako bi dobila i da sam nastavila piti...Međutim, sad ovaj mjesec mi kasni 10-ak dana. Znam da je potrebno da se to sve vrati u normalu, ali mi je čudno što mi je prva došla "na vrijeme", a obično ona kasni nakon prestanka. Prije uzimanja yasmina imala sam redovite menstruacije. Imam li razloga za brigu? i koliko dugo bi mi trebala kasnit da odem kod ginekologa?

Hvala

17.12.2008. 19:30

Ako niste trudni nemate razloga za brigu. Ako bi kasnila 15-tak dana, onda otiđite.

yasmin250

18.12.2008. 21:50

Da i inace dobivam tocno 28 dan ta je sukrvica pocela 26 dan ...

yasmin250

18.12.2008. 21:50

Opet ja happy ma ja imam jedan problem,kako ja imam tu puknutu cistu koju jos nisam pocela lijeciti tabletama i upalu ... zavrsila sam stom jednom kutijom yasmina i u ovoj pauzi od 7 dana, dobila jedan dan menstruaciju tj onaj iscjedak sa sukrvicom i nestalo ( a cijeli mjesec sam imala taj spotting od upale)... i sad nista... jeli to zabrinjavajuce? sta se dogadja ja neznam?!

18.12.2008. 23:20

Nije zabrinjavajuće, to je vjerojatno zbog upale.

yasmin250

19.12.2008. 21:40

A sta ako ne dobijem menstruaciju? To je trajalo krvarenje samo jedan dan; ovo mi je prva kutija yasmina.
Hvala

19.12.2008. 23:00

Kontraceptivi i djeluju tako da drastično smanje krvarenje. Takve će vam odsad biti sve.

mara57

20.12.2008. 20:25

Poštovana doktorice,
večeras sam išla za današnji dan (subota) uzeti tabetu iz pakiranja Yasmin, i vidjela da sam zaboravila uzeti tabletu za četvrtak i petak.U uoutama ne piše što napraviti za više propuštenih tableta osim za nazvati doktora.Danas sam imala snošaj sa dečkom. molim vas savjet?!

21.12.2008. 04:55

Bacite ostatak ove kutije, prokrvarit ćete za par dana. Osmi dan započnite novu kutiju, a 2 tjedna od danas koristite dodatnu zaštitu.

minchy

21.12.2008. 05:00

ovisi koja je tableta po redu. isto tako piše tamo u uputstvima da su najopasniji početak i kraj ciklusa. u sredini je najveća vjerojatnost da si sigurna.
doktorica će ti, kao i svima, reći da pročitaš topic za Dan Poslije...
dajte si stavite alarm na mobitelu za određeno vrijeme happy meni je pomoglo...ne zaboravljam ju...

mara57

21.12.2008. 12:15

Poštovana doktorice,
hvala vam na odgovoru.
nažalost tek sam jutros pročitala vaš odgovor, a sinoć u panici sam listala forum i nasla slican slucaj u kojem pise da je cura na savjet svog ginekolloga preskocila te dvije tablete i popila trecu ,tako da sam i ja popila tabletu za subotu,preskočivši tablete od četvrtka i petka.
da li da prekinem s pakiranjem (ostalo mi je 5tableta) , i kada pocet novo pakiranje?zadnju tabletu sam trebala popit iduci tjedan, u cetvrtak.

21.12.2008. 16:45

Moj odgovor je isti kao prije happy