Autor
|
Poruka
|
Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.
|
30.12.2008. 11:30
Te nuspojave koje ste vi imali u 9-om mjesecu (lupanje srca, zamaranje) su imale apsolutno sve korisnice Yasmina . I ja mislim, kao i vaša ginekologica, da je Yasmin najbolje rješenje za kombinaciju akni i dlakavosti. Napravite kompromis - pristanite na Yasmin (lako ga poslije promijenite, ali prije u Cilest), a zamolite krvne pretrage (koje vam usput budi rečeno ne trebaju, ali ako ćete biti sretniji ...)
|
hmmmm
|
30.12.2008. 12:55
Dan...ovako, nakon triquilar-a sam prešla na yasmin i super su mi bile..nisam imala nikakve simptome, ni danas ih nemam..Onda sam negdje u 7mj. imala neku upalu(nisam mogla mokriti, ali nonstop sam imala potrebu, i onda mi je počela krv ići i otišla sam na hitnu i dobila sam antibiotike(neznam koje) i sve je bilo u redu), ali nisam otišla na pregled, u 8.mj sam imala spolni odnos, i u 9.mj sam prestala piti pilule, menstruacija mi je dolazila redovito.
14.12 sam dobila menstruaciju i počela sam piti yasmin, opet, i 20.12 nisam više krvarila, nego samo kad bi išla na wc kad bi se brisala bilo bi krvavo, da bi se krvarenje pojačalo 23.12, i opet od 26.12 samo kad se brišem poslije nužde mi bude krvavo..naručena sam kod ginekologa tek 13.1 jer je na godišnjem.. Jeli to zbog pilula? ili šta? Nekog stresa?Hvala na odgovoru
|
|
30.12.2008. 14:45
To se zove spotting i normalno je u početku uzimanja pilula.
|
Karen
|
31.12.2008. 11:55
Poštovana doktorice, da li amoxicillin umanjuje djelovanje yasmina?
I koju bi Vi oralnu kontracepciju preporučili za smanjen libido?
Hvala!
I želim Vam sve najbolje u Novoj godini
|
|
31.12.2008. 12:05
Ne smanjuje. A ovo morate isprobavati, nema boljih ili lošijih, treba vidjeti koje vama najmanje utječu na libido.
|
tina21
|
03.01.2009. 13:20
Poštovana doktorice, uzimam yasmin otprilike godinu i pol i nisam imala nikakvih nuspojava do zadnja 3 mjeseca. Naime, nakon uzimanja prve tablete iz pakiranja (ponedjeljak) iduće jutro imam jake mučnine. Nakon afera koje su se pojavile moj ginekolog me je uputio na pretrage (u listopadu) i bilo je sve u redu. Te mučnine su jake, ne mogu ustati, traje taj dan, ali nikad ne povratim.U čemu bi mogao biti problem?
|
|
03.01.2009. 13:35
U vremenu uzimanja - probajte iza ručka, u to vrijeme su mučnine najslabije.
|
didl
|
05.01.2009. 01:20
Molim za savjet.Nisam popila 2 tablete za redom,jer sam bila na putovanju na kojem sam izgubila tablete,tek cu ih sutra ponovo kupiti.Trenutno sam u drugom tjednu.Sto da radim?Hvala
|
|
05.01.2009. 11:05
Bacite tu kutiju, prokrvarit ćete, novu počnite čim se krvarenje malo smanji. Dva tjedna koristite kondom.
|
crnkica
|
05.01.2009. 18:55
poštovani, tijekom drugog tjedna uzimanja yasmina imam lagano krvarenje.skroz malo.šta da radim? u panici sam.
|
luceko
|
05.01.2009. 18:55
Poštovana!
Pijem Yasmin već više od godinu dana i uvijek sam ga pila uredno,nisam nikada imala nuspojave niti išta slično tome pa me zanima da li se i kada treba napraviti pauza s uzimanjem kontraceptiva?
Uz to me zanima još nešto.Naime,dogodilo mi se da sam slučajno popila dvije tablete odjednom jer sam mislila da sam zaboravila popiti dan prije ali sam kasnije da shvatila da sam zapravo popila jednu viška.sljedeči dan nisam popila niti jednu nego tek dan poslje i ostale dane sam nastavila normalno piti.Zanima me da li je zbog te tablete koju sam slučajno popila dan prije smanjeno kontracepcijsko djelovanje?
Unaprijed zahvaljujem...
|
|
05.01.2009. 22:50
Crnkica - to je spotting, normalna nuspojava kontraceptiva, i proći će, bez brige. Pilule pijte normalno.
Luceko - niste pogriješili u tome što ste popili dvije tablete isti dan, zbog toga se ne bi desilo ništa, nego u tome što slijedeći dan niste nijednu. Zato vam je kontracepcijska zaštita smanjena. Trebali ste nastaviti normalno. Koristite kondom 2 tjedna.
|
sgh
|
06.01.2009. 23:05
postovanje! sa deckom se vidjam svakih 3-4 mjeseca, ne zivimo u istom gradu. zanima me da li mogu piti pilule samo kada on dolazi(naravno sa prvim danom mjesecnice) pa ne piti 2 mjeseca,pa opet piti kad on treba doci itd .jer mi se ne da piti uzalud pilule stalno.
|
|
07.01.2009. 10:55
. Možete. Iako će vas to nakon nekog vremena izluditi, jedan ciklus ovakav, drugi onakav.
|
yasmin250
|
07.01.2009. 13:05
Hehe evo mene seprtlje, ispala mi zadnja tableta u odvod (21.) sta da radim? kupim novu kutiju i popiijem tu jednu ? Hvala! Sretna Nova !!!
|
yasmin250
|
07.01.2009. 13:05
I jos sam vas samo htjela vas pitati, zaboravila sam svog ginekologa, jeli normalno da zena opcenito bez obzira na vrijeme ovulacije ima bijeli iscjedak (obilan) ?
|
|
07.01.2009. 15:35
Ništa, samo skratite pauzu za taj jedan dan. A iscjedak je onakav kakav vam je, nekim ženama obilniji nekim oskudniji.
|
bejbe
|
07.01.2009. 19:30
Postovana!
Pijem Yasmin zbog policisticnih jajnike vec 2 godine. Danas sam trebala poceti piti novi paket yasmina, no nisam ih stigla kupiti, jer se ljekarna zatvorila. Ako ih sutra, dakle dan kasnije, pocnem piti, hoce li to poremetiti moj ciklus? Trudnoce se ne bojim, jer znam da necu imati spolne odnose narednih mjesec dana, no strah me jer ne znam - mogu li tako jednostavno nastaviti, samo dan kasnije?
Unaprijed hvala!
|
|
07.01.2009. 22:00
Možete, ništa nećete poremetiti osim kontracepcijske zaštite, a to vam nije bitno.
|
bejbe
|
08.01.2009. 10:45
Hvala Vam najlijepsa!
|