Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

yasmin

Autor Poruka

marijac

02.02.2009. 23:55

Koristim yasmin vec 2 godine, ali sam skoro cula da su neke devojke iz Hrvatske imale problema sa plucima pa cak je bilo i smrtnih slucajeva kao posledica koriscenja yasmina.. I da ce se naravno prekiniti sa uvozom yasmina i u Srbiji i u Hrvatskoj.. Ne znam koliko je to tacno.. Interesuje me da li vi znate nesto o tome?

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

03.02.2009. 09:25

Znam. A ovdje ima 40 stranica od kojih se bar na 20 pisalo o tome.

styx

03.02.2009. 18:05

Postovana doktorice!
Pisala sam Vam pred otprilike mjesec dana jer mi je menstruacija trajala 10 dana.. Napisala sam i da pijem yasmin vec godinu i par mjeseci. Sada se ponavlja ista situacija. Zadnju pilulu sam popila u ponedjeljak, a menstruaciju sam dobila u cetvrtak (29.01.) i traje mi jos i danas. Inace mi do utorka (kada trebam poceti s novim pakiranjem) stane. Nisam uopce pod stresom, nisam ni bolesna. Ovo mi se ponavlja sada vec dva puta zaredom i postajem zabrinuta. Koji su jos moguci uzroci dugom krvarenju? Mogu li uzrok biti pilule, mozda mi ne odgovaraju? imam 21 godinu. Stvarno se pocinjem brinuti, pa Vas molim za odgovor. Hvala unaprijed!

03.02.2009. 21:10

Razloga za brigu nema, jednostavno tako reagirate na pilule ova dva mjeseca. Ako se npr ponovi i treći, možete razmišljati o promjeni vrste pilula. Ovo se zna dešavati, to su nuspojave. Da budete sigurni odite ginekologu na ultrazvuk.

pupi

06.02.2009. 11:30

Poštovana doktorice,
U lipnju ove godine imam jedno jako važno putovanje i baš ću u tom periodu imati menstruaciju. Htjela bi naravno pomaknuti datum. Zanima me da li je dobro svaki mjesec do lipnja skraćivati pauzu za dva dana. Na taj način bi mi sve odgovaralo, ali se bojim da baš nije ok svaki mjesec skratiti pauzu. Šta mi Vi savjetujete?
Hvala!

06.02.2009. 14:00

Je, baš je OK happy. Bez brige.

atezal

07.02.2009. 20:40

Poštovana doktorice, listajući ovaj topic nisam naišla na sličan problem pa bi vas zamolila za savjet. Sada mi je 30 godina..zbog sindroma policist.jajnika pijem kontraceptive od svoje 16. godine. Sada mi je dijegnosticirana i inzulniska rezistencija te sam u jednoj pauzi od godine dana potpuno ostala bez menstruacije.Dakle, uopće ju nisam dobila. Vraćena sam na Yasmin te sam ga počela piti ponovno prije 10 mjeseci. U zadnjem pakiranju sam uspjela ne popiti dvije tablete u prvom tjednu uzimanja (konkretnije 3.i 4.dan). Danas je 5. dan te sa popila jednu tabletu ranije nego obično (nekih 6,7 sati)... kako da nastavim i hoće li mi se već i onako zbrćkan hormoni još više poremetit? Hvala vam..

Vini

07.02.2009. 20:45

Postovana Dr.,

Trazilica mi nije pomogla..citam forum vec sat vremena..i jos bi,ali me oci bole.. Ispricavam se ako odgovor vec postoji,ja ga ne mogu naci.

Pitanje: Pakiranje pijem od 23.01. i jucer sam, misleci da sam izostavila tabletu od cetvrtka,popila dvije. Da bi danas popodne shvatila da nisam izostavila tabletu od cetvrtka,i da sam danasnju vec popila.Sto da radim?
Nadam sa da cete mi brzo odgovorit, jer moj plan je danas ipak popit tabletu,pa sljedece pakiranje poceti dan ranije..

Unaprijed zahvalna

08.02.2009. 04:30

Atezal - Ma neće vam se zbrčkati hormoni nego bi mogli prokrvariti. Ako se to desi napravite kraću pauzu, 2-3 dana, pa nastavite redovno, istu kutiju. Dva tjedna koristite kondom.

Vini - Dobar vam je plan, nadam se da ste se ga držali happy.

atezal

08.02.2009. 12:40

Poštovana doktorice, opet ja...Naime ja sam noćas povraćala i cijelu mi je noć bila muka koja se nastavlja i jutros. Stalno me tjera na povraćanje i jako sam slaba. Temperaturu imam 37"3, stolica je u redu osim što sam se isčistila. Ima li to veze s hormonima i mojim zakašnjenjem od dva dana i što mi je dalje činiti? Da odem na hitnu ili je vjerojatnije da je neka viroza. Nastavljam li piti yasmin? (Naravno osim ako ,kao što ste rekli, prokrvarim, tada radim pauzu) .
Hvala Vam

atezal

08.02.2009. 12:40

Samo jedan detalj još, oprostite mi. Kontracepcija mi nije problem, bitna mi je mensruacija jer bez hormona je ja nemam. Samo želim da imate točne i precizne informacije. Još jednom, velika hvala...

aihan

08.02.2009. 13:25

jeste da je topic o yasminu ali nadam se odgovoru vasem
ovako pijem Microlut antibaby pilule i uzela sam ih piti u 5 popdne , medjutim zaboravila sam popiti jucer u 5 p sam popila u 6:30. sad me zanima da li sam dovoljna zasticena?ili treba dodatna zastita kondomom?

08.02.2009. 15:30

Atezal - to je viroza. Pijte kako smo se dogovorile.
Aihan - jest da je topik o Yasminu ali ovaj sam odgovor pisala na svim topcima happy. Sve je u redu, smijete zakasniti i više od toga.

08.02.2009. 17:50

postovanje.. imam nesto nejasno u vezi Yasmina.. pila sam za privi put ove kont. ostalo mi jos dva dana i da dovrsim i skros sam zaboravila ovu prezadju da popijem pa sam sutra na zadnji dan popila obe u isto vreme. dan posle toga ja sam prokravrila i menzis mi ja jako taman crn jer nikat mi se to nije desilo, a i dobila sam ranije 9 dana, znaci ja sam dobila menzis na 4ti a trebala sam na 13! molim vas kazite mi da nesto gresno nisam ucinila mnogo se brinem, i sad hocu da nastavim jopet ove da pijem, al kako sto znam na uptstvo pise jednu nedelju da sacekam , jel tako treba?? odg plsss

09.02.2009. 00:55

Dobili ste točno kad ste trebali dobiti, nakon zadnje pilule. 7 dana pauze i nova kutija.

09.02.2009. 20:45

Zanima me da li lokalna anestezija utjece na efikasnost pilula i da li se preporuca cak i prije takvih malih zahvata prestati piti pilule, te za koliko dana se moze odgoditi menstruacija, npr ako trebam zadnju pilulu popiti danas da li mogu nastavit piti novo pakiranje do subote i onda napraviti pauzu od sedam dana? Hvala.

09.02.2009. 21:05

Ne, lokalna anestezija i mali zahvati nemaju veze. Ovo drugo možete.

17.02.2009. 17:40

Poštovana doktorice,

zanima me kako uzimanje ove pilule dugoročno utječe na naš organizam, s obzirom da ih uzimam već oko 2 godine?
I da li postoje posljedice vezane za trudnoću, koliko dugo treba raditi pauzu prije trudnoće?? Hvala..

17.02.2009. 19:25

Dugoročne posljedice su samo pozitivne - zato ne treba raditi pauzu niti ih ikada morate prestati uzimati.

Zmaya

18.02.2009. 09:40

Imam pitanje vezano za yasmin, naime počela sam prvu kutiju piti 9.02. na 5. dan ciklusa, menstruacija je jos malo trajala, kada yasimn tablete počinju djelovati?14.2. sam imala odnos s deckom, sa dodatnom zastitom, tada sam popila 6.tabletu iz pakovanja.