Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


Akne i oziljci


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

crni labud

26.02.2009. 14:50

Imam 27 godina , problem sa aknama je dugogodisnji nije bilo toliko strasno do prije godinu dana. Pojavile su se podkozne akne , bolne. U pocetku sam koristila razne preparate i anti.baby nisu imale znatnog ucinka sve dok nisam promijenila dijetu i presla na Avene Diacneal, puder Vichy Normaderm Anti-Imperfection i melem za zdravu kozu, takođe pijem cajeve od koprive. Stanje se vidno poboljsamo nemam novi akni a od stari ostali su manji oziljci i crvenilo po kozi. Sad brine me sto sam primjetila ne jednakost na kozu, inace lice se ljustilo vise puta od Diacneala i tako da je nova koza cisca bjelja i sad nije jednaka negdje je jos uvijek crvena a pojedina mjesta bijela pa to izgleda kao fleka . Dal je to samo ciscenje koze ili imam razloga za brigu.
Da idem na redove preglede kod dermatologa al svaki put mi nesto novo preporucuju.
Molim vas da mi kazete sta dalje. Dal je ovo sto ja vidim kao fleku stvarno fleka ili je normalno za kozu koja se ljusti.
Hvala
Aidadel

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

05.03.2009. 09:40

Mislim da je sve to normalno i da će se koža s vremenom izjednačiti u pigmentaciji. Naravno, preko računala ne može se to sa sigurnošću tvrditi. Važno je da za to vrijeme koristite kreme s visokim zaštitnim faktorima.

nika04

16.04.2009. 18:20

Poštovani,
Imam 23 godine i manje probleme sa aknama već nekoliko godina. To su potkožne akne samo na predjelu brade prema vratu. Inače sam veoma svijetle puti. Posjetila sam dermatologa koji mi je savjetovao differin gel navečer u kombinaciji sa alkoholom sa eritromicinom, a ujutro nanijeti vichy hidratantnu kremu i sad,kad počne toplije vrijeme da je zamijenim sa vichy kremom sa zaštitnim faktorom. Za umivanje koristim bioderma gel za umivanje. Uz sve to, pila sam doxyciclin kapsule. Sad je vec prošlo mjesec dana,stanje je znatno bolje,no još nije posve dobro. no kako sam upravo potrošila tubu differin gela,zanima me kakvo je Vaše mišljenje, da li da ga i dalje nastavim koristiti ili bi trebala nešto drugo?
unaprijed zahvaljujem

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

17.04.2009. 13:40

Najbolje je da se savjetujte s Vašim dermatologom. Ako postoji potreba Differin se može koristiti i duže vrijeme.