Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


akne na leđima


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ivan2222

01.06.2011. 10:25

Poštovani
Imam jedan malo veći problem. naime nakon depilacije većeg dijela tijela (leđa i prsa) u roku dan dva su se počeli javljat nekakvi prištići isključivo na gornjem dijelu leđa.
potom se to malo proširilo, i sada je tako preko cijelih leđa. bio sam u doktora pa su mi rekli da je to samo alergijska reakcija i da uzmem beloderm te da će proći. međutim nije prošlo nakon jednotjednog mazanja sa tim. i sada to mene lagano brine što bi to moglo biti, jer se želim riješiti takvih problema čim prije.
to vam izgleda poput malih prištića (iako se nema što za istisnuti) ili nekakvih crvenih malih bubljica, koje su posvuda. proširilo se je poprilično ali samo na područja koja sam prvi puta depilirao dakle leđa i dio ruku, iako nikad nisam imao taakvu reakciju na vosak i sl. tako nešto slično se zna pojaviti i na preponama nakon depilacije no međutim ne u tolikom broju.
Također me sve to skupa laagano svrbi, ali situacija je ista i na preponama ( što inače prođe nakon nekog vremena).
e sada jel u pitanju samo urastanje dlačica (koje iskreno ne vidim baš), neka jaka alergijska reakcija ( pa me zanima kako da to tretiram) ili možda nešto puno gore, poput šuge, iako čisto sumnjam jer nemam baš tipične simptome, iako donekle nalikuje tome.
happy unaprijed hvala na odgovoru
Lijep pozdrav

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

01.06.2011. 17:00

Kod Vas se gotovo sigurno radi o folikulitusu (upali dlačnih folikula) što je česta posljedica depilacije. Ne radi se o alergijskoj reakciji. Vjerojatno je potrebna lokalna ili sistemska (na usta) primjena antibiotika. Problem će proći, ali se može pojaviti opet nakon depilacije.l

ivan2222

01.06.2011. 20:50

dakle da tražim antibiotike happy
Hvala na odgovoru.
Lijep pozdrav