Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


Ateromi na testisima/prsima


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

emptycolors

26.02.2016. 16:55

Poštovani, imam 22 godine molio bih vas za pomoć. Naime, inace imam izuzetno reaktivne lojne zlijezde na testisima, no sada mi je vec postalo estetski problem i smetnja. Prije su mi se zlijezde pojavljivale u obliku gotovo nevidljivih zutih tockica, no s vremenom gotovo desetak zlijezdi na testisima je doseglo velicinu zrna papra i nemoguce ih je istisnuti i samo se postepeno povecavaju i smanjuju, ali nikada manje od zrna papra pa pretpostavljam da se radi o ateromu s obzirom da se cesto upale ili se ne mogu istisnuti i periodicno se samo pojavljuju nove i grozno izgleda. Cesto ih osjetim hodajuci kroz odjecu i smetaju mi i zanima me postoji li rijesenje (mozda neka mast, krema, tablete) kako bi ih umanjio na normalnu velicinu ili uklonio? Ne predstavljaju mi nikakav zdravstveni problem, kada bole, brzo prodju, nego jednostavno ih je previse i konstantno ih je sve vise i sve su vece.
Drugi problem su mi lojne zlijezde na prsima koje su takodjer duboko pod kozom i u obliku tvrdih kvrzica velicine zrna papra pa cak do velicine graska ponekad.
Bio bih vam zahvalan na odgovoru jer me ovaj problem muci godinama.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

27.02.2016. 16:25

Ne vjerujem da je riječ o ateromima, već o normalnim žlijezdama koje se nalaze u ovom području. Ne postoji način da ih uklonite niti umanjite. Za promjene na prsima bi trebalo vidjeti o čemu je riječ. Predlažem pregled dermatologa.