Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


Crvenilo na glaviću


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

marko01

28.05.2011. 02:06

Imam 17 godina. Prije tjedan dana mi se javilo crvenilo na glaviću koje izgleda više kao osip, ali ponekad se jave mali crveni prištići koji ubrzo nestanu. Nakon 4 dana je sve nestalo i sad se opet javilo. Ne svrbi, ponekad samo malo zapecka. Nakon tuširanja (i bez sapuna; samo čista voda), pojača se crvenilo. Prije mjesec dana sam imao prvi spolni odnos sa djevojkom kojoj je isto bilo prvi put, ali nije bilo zaštite. Možete reći o čemu je riječ? Hvala.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

29.05.2011. 10:40

O čemu se točno radi ne mogu Vam reći, ali po svemu što ste napisali vjerojatno o ničem ozbiljnom.

04.07.2012. 14:10

Poštovanje!
Imam pitanje u vezi crvenila na glaviću penisa mog partnera!
Počelo mu je to prije 2 dana,veli da ga malo pecka kod mokrenja te da ga vrjeđa i da ima stalno erekciju!Odnose smo imali i prije dva dana i jučer,ali prekjučer smo mislili da je riječ o iritaciji na suho te da nas zbog toga malo smeta i da je zbog toga to crvenilo i nastalo!Jer i ja sam primjetila da me sasvim malo vrjeđa rodnica na početku odnosa.
Prije par mjeseci sam ja imala problema s gljivicama i izlječene su,i od onda nisam imala nikakvih simptoma niti išta slično!često sam kod Ginekologice na pregledu i redovito radim Papu te sam prije 2 tjedna bila vadit KKS
Ali prekjučer smo također bili na bazenima,pa mislimo da smo pokupili možda candidu iz bazena ili nešto slično! POšto idemo na more krajem mjeseca,mi bi to zalječili Canasten kremom,te je moje pitanje dali smatrate na taj opis da bi on trebao nešto drugo mazati da se ta nelagoda i crvenilo na glaviću smirii dali bi ja trebala vaginalete koristit da si ne prenosimo ponovno candiu?
Puno Vam hvala unaprijed!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

05.07.2012. 10:25

Moglo bi se raditi o Candida infekciji ili o iritaciji. Ako se radi o kandidijazi, morate se liječiti oboje (Canesten je dobar izbor).

Mate123

16.08.2012. 15:35

Poštovani,

molim vas za savijet. Naime, u zadnje vrijeme mi se kožica na vrhu penisa poprilično suzila i postala je bijeljija.
Takošer je na tom mjestu (s vanjske strane) poprilično suha. Drugih problema i poteškoća nemam.

Hvala!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

16.08.2012. 20:30

Kod Vas se radi o tzv. fimozi (suženje prepucija tj. kožice penisa). Ona može biti uzrokovana raznim uzrocima, ali bjelkasta boja govori da bi se možda moglo raditi o bolesti lichen sclerosus et atrophicus (to je samo pretpostavka). U svakom slučaju, bilo bi dobro da obavite urološki i dermatovenerološki pregled.

bokser

13.11.2013. 15:40

Imao sam oralni odnoa sa devojkom ali posle svrsavanja smo morali odmah da krenemo i nisam stigao da operem penis, medjutim ostali smo u kekom selu i nisam bio u mogcnosti skoro dan ipo da ga operem, osetio sam drugi dan svrab veoma blag i kada sam dosao kuci pohavile su mi se crvene tackice po glavicu i kada zavrnm kozicu ispod glavica je isfo srvenilo, poceo sam da mazem Kanisten kremu i uzeo sam bepantenol i kako wam poceo da koristim kanisten ne osecm svrab, ali mi je jos crveno ispd glavica i po njemu.
Ps. Kada sam se vratio oprao sam ga i isprao brionom posle brijanja nekoliko puta. Ineteresuje me vas savet i da li mogu da imam odnose sa devojkom da li je prenosivo...HVALA VAM U NAPRED.

ivan132435

13.11.2013. 16:45

Pozz!
Na kožici penisa, s donje strane, imam nešto nalik prištu. Kada sam ga primjetio bio je veličine obično prištića, ali sad je nakon tjedan dana još malo porastao. Kada ju stisnem zaboli. Nikad nisam imao spolni odnos, niti imam problema s kožicom, jedino masturbiram..

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

13.11.2013. 21:00

Za bokser: ne vidim neki veći problem kod Vas. Niti jedna spolna bolest ne nastaje trenutačno, a niti simptomi ne ukazuje na to.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

13.11.2013. 21:00

Za ivan132435: Ne mogu Vam točno reći o čemu se radi, ali možda je riječ o povećanoj normalnoj žlijezdi.