Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


crveno lice


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ramiz

09.06.2004. 15:12

imam rumeno lice.da li je to zbog "viška" krvi ili nešto drugo?to mi jako smeta.volio bih blijedo lice imati.nekad se jako zapalim kao da je sva krv došla u glavu.molim za savjet.

Dr.med.spec. Dinko Kaliterna

10.06.2004. 13:09

Kod vas se radi o bolesti koja se zove rozacea.Uzrokovana je jacom osjetljivoscu zila na razne podrazaje te reagiraju sirenjem pri cemu nastaje pojacan dotok krvi u lice.Postoji citav niz teorija o samom uzroku : bakterije, nasljede, promjene zivcanog sustava,....Najvaznije je izbjegavati provocirajuce faktore : ne stajati na Suncu te blizu izvora toplina koji su najcesci uzrok, juhu i slicne tople napitke piti samo kad se ohlade, ne alkoholni losion na lice, izbjegavati jake zacine, prostorije ne jako grijati, prati se u mlakoj vodi.To su najcesci faktori koji pogorsavaju vase lice i nastojte ih svakako izbjegavati koliko mozete.Ukoliko primjetite jos neke faktore koji vam smetaju postupite isto.Preporucio bih vam sljedece : kod kuce kad vam je lice jako crveno drzite hladne obloge 5 minuta i mjenjajte ih vise puta.Nakon toga ako vam je lice suho stavite kremu za njegu lica.U apoteci kupite od firme Avene kremu Diroseal koju nanosite na problematicne dijelove lica, ta krema prikriva crvenilo.Ukoliko van ne pase probajte sljedece kreme : od Uriaga Roselian kremu ili od Bioderme Sensibio. Zatrazite tester u apoteci prvo.