Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


gljivica candida


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Ivona

11.06.2004. 05:19

Poštovani cyber doktore,
Molila bih Vas da mi odgovorite na jedno pitanje.Na ginekološkom pregledu ustanovljeno mi je da imam vaginalnu gljivicu candidu. Doktorica mi je prepisala vaginalete Geonisticin i kapsule Diflucan, međutim rekla mi je da moram piti kapsule od 100 mg svaki dan po jednu, iako ako se ne varam se te kapsule piju po 1 na tjedan. Odmah nakon pregleda išla sam kod svojeg doktora, ali on mi je rekao da mi je dovoljno da popijem samo jednu kapsulu od 150 mg, iako me nije pregledao. Zanima me slijedeče: Diflucan sam popila 02.06. , a vaginalete sam upotrebljavala usporedno sa tim 8 dana ( stavila sam ih 2 više za svaki slučaj ). Sada dan nakon upotrebe zadnje vaginalete, opet sam primjetila bijeli gusti iscjedak iz vagine. Pošto na pregled moram tek nakon menstruacije, zanima me možete li mi reći je li taj iscjedak sada normalan ili nije.
Unaprijed zahvaljujem

Dr.med.spec. Dinko Kaliterna

11.06.2004. 17:37

Postoji vise nacina na koji se uzimaju Diflucan ( flukonazol ) kapsule, tj. doze i duljina upotrebe.S provedenom terapijom smatram da je kod vas Candida izlijecena.Bitno je isto provesti terapiju i kod vaseg partnera iako nema smetnji niti znakova koji bi ukazivali na infekciju.Predlozio bih kod njega 150 mg 1x samo kroz 1 tjedan te ponoviti istu dozu jos 1x.Kod vas bih savjetovao da umjesto sapuna rabite sredstvo za intimnu njegu koje kupite u apoteci.Sto se tice iscjedka tesko je reci bez pregleda.Ukoliko ste pred ciklusom radi se o prirodnoj pojavi ili ima zena koje reagiraju jacim iscjedkom jer su osjetljivije.Da bi bili sigruni svakako pregledajte taj iscjedak kod ginekologa.