Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


Dermatomitoza-Lamisil-dojenje-prehrana


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ginson

14.08.2011. 10:55

Poštovani, tražilicom sam pokušala naći sličnu temu ali nažalost nisam uspjela. Dijagnosticirana mi je mycodermitis ped.dex i pronađena gljivica trichophyton tonsurans na stopalu desne noge.Doktorica kod koje sam bila mi je dala terapiju : sulfur ugt noću s okulzivnim zavojem, lamisil crmu ujutor i travocort cremu 10 dana. Kaže da je infekcija teška te da sumnja da će to biti dovoljno i da bih trebala početi i peroralnu terapiju Lamisilom. Dojim bebu i željela bih nastaviti pa je moje pitanje mogu li probati neku drugu varijantu možda alternativniju, kao npr. uzimanje citrofita, čajevca i sl. Zanima me koliko bi mi promjena prehrane mogla pomoći- jedem jako puno slatkoga, začinjenoga i sl. Hvala na odgovoru

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

14.08.2011. 20:10

Gljiva koja je kod Vas nađena zahtjeva barem 3 tjedna mazanja Lamisil kremom (i to 2 puta na dan). Ako to neće biti dovoljno onda dolaze u obzir Lamisil tablete. Promjena prehrane neće pomoći da riješite Vaš problem.