Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


crvena koža od testisa


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ivan789

13.08.2011. 20:45

lijepi pozdrav
Imam dosta veliki problem a to je jako crvenilo kože testisa, naime imao sam gljivicnu infekciju na preponama i bio sam kod dermatologa te mi je propisana triderm mast i daktarin krema, crvenilo se pojavilo kada sam počeo mazati daktarin kremom. Gljivična infekcija mi se povukla ali je koža testisa ostala crvena, nakon toga sam bio još par puta kod dermatologa gdje mi je rečeno da imam osjetljivu kožu i da probam sa baby kremama, uljem za tuširanje i canasten praškom međutim crvenilo kao da malo prolazi i onda se opet vrati i tako stalno(to traje več par mjeseci)...inace imam chronovu bolest i bio sam operiran te sam poslije operacije dobio hidrokelu i desni testis mi je dosta veći ali mi je rečeno kod urologa da dok mi ne smeta i ne boli nemam razloga za operaciju. Unaprijed hvala

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

14.08.2011. 10:55

Koža testisa je i inače osjetljiva, te treba izbjegavati "jače" kreme. Vjerojatno se radi o iritativnom dermatitsu, te preporučam u tom području izbjegavati gelove i sapune, te pranje samo vodom. Preporučio bih mazanje Bepanthen kremom. Crvenilo bi moglo potrajati uz periode pogoršanja i poboljšanja.