Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


tanka kosa


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ivci

13.07.2011. 09:20

Poštovani,prije dva mjeseca radila sam svijetle pramenove prvi puta,no kako nisu ispali onako kako sam htjela nakon dva dana pofarbala sam ih u svoju prirodnu smeđu boju.Nakon toga kosa mi je bila suha, no sada nakon dva mjeseca naglo,u roku od tjedan-dva ,vlasi su mi postale jako tanke i mekane,čak i nova kosa koja raste je takva.Primjetila sam da mi i kosa malo jače pada i to sa bijelom kuglicom na kraju. Krvna slika i hormoni su uredni.Je li moguće da su ti pramenovi i boja trajno oštetili folikule kose i da više nikad neću imati čvrstu kosu,nego će rasti ovako tanka?Ako ne,koliko je potrebno da se stanje popravi?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

14.07.2011. 00:50

Kao što se i sami pretpostavili, uzrok Vaših problema najvjerojatnije je oštećenje folikula vlasi zbog gore navedenog postupka. Vjerujem da će doći do potpunog oporavka, ali za to će biti potrebno više mjeseci. Budite strpljivi. Osim toga, neke posebne terapije nema. Dodatne pretrage za sada ne bih radio.

ivci

11.08.2011. 20:25

Poštovani,sa gore navedenim simptomima posjetila sam dermatologa koji mi je preporučio ducray šampon anaphase i anastim ampule te revivogen regenerator.koristim to tri tjedna,no kosa mi je još prije početka korištenja počela jače ispadati, te sada ispada jako bez obzira na korištenje propisanog tretmana. razmišljam o promjeni terapije,možda vichy šampon i ampule ako su djelotvornije u samom sprječavanju opadanja kose,ili možda preporučujete nešto drugo?svi nalazi vezani za to su uredni-hormoni,bris grla i nosa, zubi...

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

12.08.2011. 15:15

Možete pokušati i s Vichy ampulama i šamponom, ali učinak je ograničen u opadu kose poput Vašeg. Mislim da je još premalo vremena prošlo za ozbiljniji oporavak.