Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


Ispadanje kose


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

visnja_84

26.10.2013. 20:00

Poštovani doktore, molim Vas za pomoć! Imam 30,5 g.,
već godinama mi kosa jako ispada a u poslijednje vrijeme je stanje još i gore. Imam problema sa hormonima štitnjače, prije gotovo 4 g. sam ju operirala (hiper.,cijela je odstranjena), medjutim i dan danas hormoni osciliraju ovisno o dozi od blagog hipera do hipo stanja... Specijalista (endokr.) mi kaže kako je ispadanje posljedica oscilacije tsh koji nikako da se ustabili. Nitko drugi u obitelji nema problema sa ispadanjem kose... Da li mogu vratiti staru kosu jer se toliko prorjedila da se tjeme vidi? Postoji li nada da će se stanje popraviti? Da li može uzrok ispadanja biti nekakav drugi? Kaj mi preporučate da napravim jer je stanje sve gore i gore...?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

27.10.2013. 10:50

Vaši problemi s kosom vjerojatno su povezani s hormonima štitnjače. Mogući su i drugi uzroci (ili njihova kombincija): npr. da imate i androgenetsku alopeciju. Daljnji razvoj situacije ovisi o tome. Preporučio bih pregled, trihogram i ev. daljnju obradu u Trihološkoj ambulanti Klinike za dermatovenerologiju KBC Zagreb ili KBC Sestre milosrdnice.

jigsaw

06.11.2013. 11:45

Poštovani,

Imam 24 godine i naglo mi je počela ispadati kosa prije cca 1 god. Prije nekih 3 tjedna sam bio kod dermatologa i rečeno mi je da koristim Minoxidil (Alomax) 5%. Dijagnoza mi je Androgena alopecija. Prije par dana sam primjetio da mi se na rubovima uški počele pojavljivati puno sitnih crvenih točkica. Tu i tamo malo svrbi ali ništa pretjerano. Kad se prođe prstima osjeti se da je hrapavo. Neznam dali je to od ljeka ili nešto drugo.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

06.11.2013. 14:40

Mogla bi biti iritacija od minoxidila, ali i nešto drugo. Možete privremeno izostaviti lijek, pa ćete vidjeti hoće li se povući.