Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


Ispucala koza na dlanovima


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Mia85

03.12.2012. 21:55

Postovani,

molim vas da mi pomognete. Vec godinu dana pokusavam da izlijecim ispucale dlanove. Naime, prvo mi se pojavi crvenilo, pa svrbez, zatim ispuca koža i pojave se malo dublje pukotine. Bila sam kod dermatologa, koristila kremu Elocom i pila Xyzal, to mi je malo pomoglo, ali mi se ponovo vraca, iako sve kucne poslove obavljam u pamucnim i preko njih gumenim rukavicama. Pored toga , koristila sam i Dermovate mast, Belogent kremu, SInoderm, pila Flonidan, medjutim nikako da rijesim ovaj problem.
Molim vas za savjer, sta da koristim da bih se rijesila ovoga? Hvala unaprijed.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

04.12.2012. 11:00

Vi imate kronički kontaktni dermatitis. Terapija kiju ste koristili je u principu odgovarajuća. Potrebno je koristiti kortikosteroide u obliku masti u fazama pogoršanja, cijelo vrijeme i više puta dnevno neutralne masnije kreme. Na raspukline epitelizirajuće pripravke (npr. riblju mast). Ono što trebate znati je da su promjene kronične i dugotrajne. Preporučio bih i alergološko (epikutano) testiranje s ciljem utvrđivanja radi li se o kroničnom iritatativnom (nealergijskom) ili kroničnom alergijskom dermatitisu.