Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


jak svrab i bol na kozi


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

tehnodent

08.11.2012. 10:35

Postovani, molim Vas za pomoc : pre oko dve sedmice mi se iznenada javio jak svrab na kozi ( samo ispod levog rebra i siri se u luku prema ledjima -kao pojas) Nista nije bilo vidljivo kao promena do pre par dana kada se pojavilo ispod rebra tri crvene tackice (kao ujed od komarca-ali mnogo jace svrbi) a na ledjima u predelu ,,lopatice,, ispupceno crvenilo precnika oko 30 cm koje i svrbi i pecka . Ta cela leva strana (samo leva) mi je jako osetljiva na sam dodir (boli). Mislila sam da je mozda neki ujed insekta pa sam mazala Synopenom ali kao da je jos gore. Nocu je svrab narocito izrazen. Sta bi to moglo biti?
Da li je mozda nekakav herpes i koliko bi mi pomoglo da nastavim lokalno da tretiram te promene cinkvitaminskom masti?
Hvala unapred na odgovoru

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

09.11.2012. 15:20

Kod Vas se najvjerojatnije radi o herpes zosteru (ako ste imali variccelae u djetinjstvu). Bolest obično traje 2-3 tjedna i prolazi sama od sebe. Najbolje bi bilo da ne stavljate nit jednu od gore navedenih masti. Kod ove bolesti kreme nemaju neki veći utjecaj.