Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


komedoni


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

jpeic

05.02.2007. 16:19

imam 23 god. i na obrazima i na bradi imam komedone i mitesere, isto tako imam mitesere po nosu i po celu prosirene pore. u jutro koristim eucerin creme-gel, a na vecer differin gel. svaka 2-3 tj. odlazim kod dermatologice koja mi radi ek komedona ali meni se oni vracaju i nikako da to rjesim. molim vas pomozite mi!

Dinko Kaliterna, dr. med.

06.02.2007. 17:35

Ne znam spol, ali kontracepcija je jedna od opcija. Jako je bitna prehrana i kombinaciji vitamina s mineralima. Laser je odlično rješenje za smanjenje pora, mitesera i maščenja lica pri čemu se akne liječe. Treba oko 3 tretmana, a sami tretmani nisu bolni niti je potreban oporavak.

Nymphadora

11.11.2012. 22:35

Poštovani, po cijelom licu imam sitne bijele prištiće koji nisu za tiskati, a opet se dovoljno naziru po danjem svjetlu. Kada sam ih i istiskivala (pogotovo u području brade) oni su se ponovno javili. Isto tako, oduvijek mi je problem bio prekomjerni sjaj lica. Ne znam je li to mast, znoj ili šta već, samo znam da me živcira i da se uvijek voli pojaviti kada iziđem iz kuće. Kompaktni mi puder jedini pomaže (ponekad) no opet, ne volim ga stavljati upravo zbog stvaranja komedona i mitesera. Postoji li neki preparat koji će mi pomoći barem sa sjajem na licu, jer sam svjesna da moji najgori neprijatelji - komedoni - neće van drukčije nego mehaničkim putem. I postoji li išta što SPRIJEČAVA ponovni nastanak komedona i mitesera?

Hvala!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

12.11.2012. 11:45

Kod Vas je riječ o zatvorenim komedonima. Za njihovo uklanjanje možete koristiti i lokalne lokalne retinoide (npr. adapalen- Sona krema 2x dnevno). Za masnu kužu možete pokušati Effaclar duo krema (La Roche Possay).

Nymphadora

12.11.2012. 17:00

Hvala, doktore. Ti isto mi je preporučio i dermatolog, ali sam svakako željela i drugo mišljenje. Propisao mi je i Klyndamicin s naputkom da to utapkam vatom po cijelom licu, dok sam s druge strane čula da to ide direktno na upaljene akne i nikako drugačije (zbog jakog antibiološkog djelovanja ?!?). A problem sa aknama uopće nemam, već samo s miteserima - pomaže li taj losion i kod mitesera ili?
Isto tako, propisao mi je i Dercome kao gel za umivanje. Zanima me samo trebaju li mi baš svi ti preparati ili su mi dovoljni Sona i Effaclar Duo?
Još jednom, hvala big-smile

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

13.11.2012. 09:30

Klindamicin se u principu nanosi direktno na promjene. I "miteseri" (kako Vi navodite) su zapravo oblik akne, tzv. otvoreni komedoni. Mislim da Vam je terapija odgovarajuća. A poneki preparat više ili manje, to je individualna odluka svakog liječnika.