Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


kosa


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

04.09.2006. 08:15

pozdrav,
pijem propeciu već dulje vrijeme, na žalost ispadanje kose se nije smanjilo a s obzirom na vremenski period uzimanja lijeka davno je trebalo...mlad sam i ne vidim razlog zašto lijek kod mene ne bi djelovao kad djeluje na veliku većinu ljudi...
zanima me je li moguće da primarni uzrok ispadanja kose nije aa već nešto drugo pošto kosa cijelo vrijeme ispada istim intezitetom (čak ponekad i jače)?? što bi ste mi preporučili da napravim jer kose imam sve manje i manje...?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

05.09.2006. 13:00

Moguće je da uzrok opada kose bude i nešto drugo. Obratite se dermatologu koji Vam je propisao Propeciu (nadam se da je niste uzeli samoinicijativno).

18.09.2006. 23:00

hvala na odgovoru,
propeciu sam uzeo na preporuku dermatologa..
možete li mi reći nešto više o Effluvium symptomaticum (na internetu sam naišao na taj pojam pa me zanima o čemu je točno riječ)? da li posoji ikakav postupak kojim bi mogao saznati pravi razlog opada kose(dakle da li je riječ o androgenetskom ispadanju il nečem drugom) osim liječnikovog "odokativnog" pogleda na vlasište?
u čemu bi mogao biti uzrok ako propecia nije pomogla?
još jednom hvala

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

21.09.2006. 17:00

Simptomatski efluvij nastaje kao posljedica opada kose zbog neke bolesti ili nekog uzroka (npr. pojačanog rada štitnjače). Uzrok opada kose se utvrđuje kliničkim pregledom, trihogramom, te kliničko-laboratorijskom obradom. Dakle, često je potrebno dosta vremena da se utvrdi uzrok opad kose.