Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


Lokalna pucanja kože na rukama ?!


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Kresimir

20.10.2009. 21:40

Poštovanje,
Prije godinu dana pojavilo mi se na pregibu kažiprsta nešto kao ranica okruglog oblika koja je jako teško zarastala.
Nakon nekog vremena ..zarasa je ali se to mjesto otvrdnulo, počelo ljuskati i naravno opet puklo, odnosto nastala ranica koja boli. Kad nema ranice onda nema nit svraba niti nikakvog osječaja. Nakon godinu dana opetovanja to mjesto se povečalo u veličinu kovanice oštro ograničeno ali se nigdje drugdje nije pojavljivalo. Dermatologica mi je prepisala lokasilen mast i nakon desetak dana sve je čudom nestalo ali se nakon petnaestak dana ponovo sve vratilo.
No mojim mukama nije kraj... počelo mi s epojavljivati i na zglobu prsta druge ruke, pored nokta na palcu , i sad po novome i na laktovima. Mast mi pomaže nakon par dana ali ne dugotrajno, sve se vrača. Druga dermatologica mi je rekla da mi je to sve od stresa i da mažem samo lanolinskim kremama ali one mi ni malo ne pomažu.
Moguće i jest da je od stresa jer sam imao dosta burnu i stresnu godinu ali ja smatram da stres može samo uzrokovati neki poremečaj kao što je avitamminozaw ili nekaj slično pa se usljed tako nečega pojavljuje i ta lokalna pucanja kože. Odnosno smatram da iako je nešto uzrokovano stresom ipak postoji neki fizički proces koji se dogodi uslijed stresa i koji onda treba popraviti. Kao na primjer ako se zbog stresa poremeti ravnoteža minerala ili vitamina u organizmu i pritom dođe do pucabja kože i sl. Onda treba piti vitamine a ne apaurine.
Molim vas da mi nekako pomognete ili da mi barem preporučitew nekog strpljivog i kvalitetnog dermatologa u Zagrebu.
Hvala.....
Krešimir

Lenka Oremović, dr. med.

31.10.2009. 20:50

Prema napisanom u vašem pismu radi se o kožnim promjenama koje su klinički nalaz mijenjale pa je vjerojatno to uzrok da se nije postavila dijagnoza.Mislim da je potreban novi pregled i eventualna obrada da da se isključi egzemska promjena ili psorijaza-to je dojam koji sam dobila po vašem opisu.