Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


aterom


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

dana2009

23.10.2009. 13:35

Imam djevojčicu staru 21 mjesec. Od rođenja u visini ključne kosti ima kao mali potkožni prištić. Dr. je rekla da je to začepljena lojna žlijezda. Prije tjedan dana je to poraslo, nateklo i zacrvenilo se. Bili kod dr. vadili krv, sve ok jedino crp 7, uvz - limfonod ili aterom sa kalcifikacijom, url rekli citopunkcija i odstranjivanje, kožni - smirivanje upale, nakon toga pregled u klaićevoj bolnici. Već par dana mažemo s antibiotskom masti na vrhu je počeo po malo izlaziti gnoj, oteklina se smanjila ali kvržica se samo malo smanjila, zanima me da li ipak treba piti antibiotik obzirom da je poboljšanje malo, i nakon smirivanja upale koja je vaša preporuka da li to odstraniti ili ne obzirom da je mala te da se to radi onda pod općom anestezijom, ili možemo pričekati da malo poraste da se to napravi pod lokalnom. Ukoliko se ostavi, da li je to opasno tj. može li se iz toga razviti nešto zločesto ili je bezopasno.
Unaprijed hvala!

Lenka Oremović, dr. med.

31.10.2009. 20:50

Ateromi su ciste ispunjene lojem i stanicama vanjske ovojnice dlake.Klinički to izgleda kao bljeda žučkasta masa koja zaudara,pogotovo ako se inficiraju.Terapija se sastoji od kirurškog odstranjenja cijele ciste. Preporučam da se savjetujete s liječnikom koji je postavio dijagnozu,on će vam na osnovu kliničkog nalaza reći kada je pravo vrijeme da se aterom odstrani.