Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


mjesecni osip


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

nv1

01.10.2013. 11:30

Postovani,

u sijecnju ove godine nekoliko dana prije menstroacije dobila sam osip koji je zapoceo na straznjoj strani vrata, trbuhu, bedrima (podrucje kukova i prepona), te se prosirio citavim tijelom ukljucujuci i lice. Dijagnosticirana mi je Urticaria pressione, ali se ne zna zasto. Osip bi u potpunosti nestao pojavom menstroacije i opet se pojavljivao s istim uzorkom (ali cesto slabijeg inteziteta) do svibnja. Pila sam letizen tablete neko vrijeme i nisam imala osip od svibnja do rujna kada se javlja ponovno (pred menstroaciju) i evo jucer ponovno.

Od testova sam napravila gotovo sve. Ovi su normalni: SE, KKS, DKS, GUK, urea, Kreatinin, AST, ALT, GGT, Fe, UIBC, TIBC, urin, uk. IgE, IgM, IgG, ANA, C3, C4, C1-inh, bris nosa.

Izrazito mi je povisen CH50 - 145 (nalaz iz travnja), te i dalje povisen CH50 - 139 (nalaz iz rujna) referentne vrijednosti 80-125, test u istom laboratoriju.
Dodano mi ej bila u sijecnju naden na zdrijelu Streptococcus ß haemolyticus grupe A / Streptococcus pyogenes - izljeceno penicilinom, novi nalaz cist

I sada ja stvarno neznam sto znaci ti ponovni osipi, kako ih sprijeciti i zasto je povisen CH50. Mozete li me molim Vas savjetovati kod kojeg lijecnika da odem - koja specijalizacija i sto bi to sve moglo znaciti.

Inace sam zdrava ko dren happy Imam samo jos od djetinstva nodoznu strumu (hormoni ok) i gilbertov sindrom - nasljedno

Najljepsa hvala na odgovoru

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

01.10.2013. 15:05

Bilo bi najbolje da se javite u Alergološku ambulantu Klinke za dermatovenerologiju na Šalati (doc. Ljubojević ili dr. Tončić).